Verliefdheid is jezelf geven, houden van is verlangen

Verliefdheid is jezelf geven, houden van is verlangen

Laatste update: 09 november, 2016

Dit woord omringt mijn ziel als ik jouw naam hoor: liefde. Een woord dat ik niet bij zomaar iemand gebruik, zeker niet als het over mijn gevoelens gaat. Want het is waar dat ik niet kan zeggen dat ik van je houd en ook niet dat ik naar je verlang. Van iemand houden en verliefd zijn is niet hetzelfde.

Hoewel ik iedere keer blij wordt als ik eraan denk, kan ik niet zeggen dat ik je mis ieder moment van iedere dag… Ik dacht dat je er altijd voor me zou zijn, op me zou wachten zoals je altijd hebt gedaan. Het aantal sterren aan de hemel is minder dan het aantal keer dat ik je zo graag had willen zoenen, omhelzen en je bij me had willen voelen. En nu kan ik niet stoppen met denken aan het feit dat je met andere mensen samen bent.

“We leren het ‘houden van’ niet als we de perfecte persoon vinden, maar als we een imperfecte persoon als perfect zien.”

-Sam Keen-

Zoen

Iedere keer dat ik andere lippen kus wordt ik overweldigd door je geur

Kan het zijn dat ik je nodig heb? Ik kan die vraag nog niet beantwoorden. Alles wat ik weet, is dat ik me zo gelukkig voel als we samen zijn.

De maanden gaan voorbij, maar de herinnering aan jou komt steeds terug . Iedere keer als mijn telefoon gaat denk ik dat jij het bent en dan denk ik aan je mooie lach en je lieve blik iedere keer als je naar me kijkt. Want als ik andere lippen kus, ruik ik weer jouw geur en denk ik aan je gebaren, je woorden en ook je stilte…

Ik lieg niet als ik zeg dat jij een deel van mij bent en altijd zal zijn. Jij bent een deel van mijn essentie, omdat jij me een geweldig deel van het leven hebt laten zien. Die plek waar de hemel en aarde samenkomen om van het beste deel van de mensheid te genieten: de eeuwige herinnering.

“Afwezigheid of tijd zijn niets als je verliefd bent.”

-Alfred of Musset-

Ik heb me vaak afgevraagd of…

Ik vraag me af of wat we hadden, jij en ik, ware liefde was. En voor mij wordt het steeds duidelijker dat het geen liefde was, maar het maakte deel uit van iets geweldigs. Iets waar geen woorden voor zijn en dat alleen maar de dapperen een naam durven geven. Want als het gaat om mijn gevoelens voor jou, zou ik liegen als ik zei dat het me niet kon schelen. 

Ik zou ook mijn eeuwige emoties voor je verstoppen als ik je vertel dat ik niet iedere nacht aan jouw warme kussen denk en aan hoe je zachtjes mijn haar aanraakt. Ik heb je telefoonnummer al meerdere keren gewist om te proberen je te vergeten en verder te gaan met mijn leven. Maar dat werkt allemaal niet, omdat hoewel ik het niet wil, ik steeds terugdenk aan alles wat met jouw wereld te maken heeft, die ooit van ons samen was, en jouw hart.

Knuffel

Liefde wordt iedere dag opgebouwd

De waarheid is, dat alles wat er met jou gebeurt, gewoon gebeurt. Het gebeurt en het is echt, want liefde wordt iedere dag opgebouwd met momenten als deze, die eeuwig duren. De warmste emoties komen aan het licht en ze gebeuren… Ze hebben waarheid en consequenties in de werkelijkheid.

Het is waar dat mijn gevoelens, zoals je kan voelen, onduidelijk zijn omdat ze vervagen, maar ze komen steeds terug, als vallende sterren. Ze zijn gevuld met twijfels en misschien te veel verwachtingen over de illusies van de liefde.

Ik geef de schuld aan de onvolwassenheid en mijn gebrek aan ervaring, het niet weten wat ik wilde en zelfs niet in staat om je te waarderen op de manier die je verdiende. Dit is de waarheid en dat wat ervoor zal zorgen dat ik jou in mijn eeuwigheid zie, in ieder van mijn tranen die ik huil om jouw hart.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat mijn ziel alles herinnert wat ik heb verloren doordat ik niet compleet was. Ik kan het gewoon niet helpen dat ik het gevoel heb dat ik van je houd, maar dat ik niet verliefd op je ben. Want verliefdheid is jezelf geven en houden van is dat je het verre hart van de ander wil hebben.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.