Velen zullen van je houden om wie je bent, anderen zullen je erom benijden

Velen zullen van je houden om wie je bent, anderen zullen je erom benijden

Laatste update: 11 november, 2017

Een hoop mensen zullen van je houden om wie je bent en wat je doet, maar er zullen ook mensen zijn die jou precies omwille van die redenen zullen haten. Afgunst steekt zijn lelijke kop op. We moeten hieraan gewend raken, omdat het vaak kenmerkend is voor de dynamiek in die relaties waarin wij degenen zijn die ergens succesvol in zijn.

Het is onmogelijk om iedereen even aardig te vinden, en het is net zo onmogelijk om door iedereen aardig gevonden te worden. Daarom moeten we ons ervan bewust zijn dat er genoeg momenten zullen zijn waarop het licht dat wij uitstralen voor bepaalde mensen simpelweg onaangenaam zal zijn. De geweldige dingen die ons maken wie we zijn, zullen namelijk bij anderen duisternis opwekken. Deze mensen hebben misschien wel te maken met een verborgen verlangen in hun leven waarvan ze het gevoel hebben dat het ze op de een of andere manier ontzegd is.

Een Gebroken Pop Die Gebroken Is Omdat Ze In Haar Leven Geen Mensen Had Die Tegen Haar Zeiden Wij Houden Van Je Om Wie Je Bent

De mensen die van jou houden om wie je bent, laten jou stralen

De ware beschermengeltjes zijn die mensen die in bepaalde periodes in ons leven opduiken om ons licht te geven, waardoor we kunnen stralen en de kloven die onze ware ik verbergen en verduisteren of die geen recht doen aan onze ware deugden, kunnen elimineren. Op dit soort momenten zijn het niet onze woorden die ertoe doen, maar de feiten. De feiten omringen ons met hun magie en laten onze realiteit sprankelen met hun wonderen, waardoor we in staat zijn in te zien hoeveel we waard zijn, precies op het moment waarop het leek alsof ons leven nergens naartoe ging.

Iedereen heeft zijn eigen vonk, iets dat ons raakt en ons bijzonder maakt, iets dat ons het vermogen geeft om de wereld een deel van deze bijzonderheid te bieden. Er zullen mensen zijn die goed zijn in hun werk, mensen die op een bepaalde manier kunnen liefhebben en mensen die goed zijn in meerdere dingen tegelijk, waardoor ze allemaal uniek zijn.

Maar zoals we eerder ook al zeiden, er zullen ook mensen zijn die ons licht willen doven, die felle sprankel die ons bijzonder maakt en ons definieert als persoon. Soms zal het moeilijk zijn om hiermee om te gaan, maar alleen wij kunnen validiteit geven aan de intenties van andere mensen in ons leven.

Een Meisje Dat In Het Oor Van Een Ander Meisje Fluistert Als Voorbeeld Van Mensen Die Niet Van Je Houden Om Wie Je Bent

De demon van afgunst

Afgunst is niet voor de volle 100% ongezond, zolang het maar niet gepaard gaat met schadelijke en kwaadaardige handelingen (naar zowel anderen als onszelf toe). Gezonde afgunst, kan ons leiden naar de dingen die we echt graag willen hebben. Zodoende geeft het ons hints over de weg die we het liefst zouden volgen.

Afgunst wordt echter schadelijk wanneer we toegeven aan haar betovering, en daardoor ons eigen zelfvertrouwen ondermijnen. Dit zorgt er meestal voor dat we in de val trappen van ongelukkige vergelijkingen, en soms zetten we deze hebberigheid om in een gemene aanval die bedoeld is om het onderwerp van onze verborgen bewondering gevangen te zetten.

Afgunst gaat soms ook gepaard met andere gevoelens, zoals haat, gericht op de persoon die de afgunst en frustratie opwekt en vergroot. Dit kan ervoor zorgen dat we het talent en succes van anderen veroordelen, en gedrag gaan vertonen waarmee we anderen kwaad willen doen.

We schenken vaak meer aandacht aan het motief achter de afgunst in de afgunstige persoon, dan te beoordelen wat voor invloed dit heeft op de persoon die benijd wordt. We mogen niet vergeten dat anderen ons benijden omwille van dingen die ons doen stralen, en dat dit veel leed opwekt en ons verwijdert van de werkelijkheid en wantrouwen genereert.

Het Halve Gezicht Van Een Vrouw Die Geen Mensen In Haar Leven Had Die Tegen Haar Zeiden Wij Houden Van Je Om Wie Je Bent

Het is geen toeval dat de mensen die ergens in uitblinken zich vaak alleen voelen op de wereld, terwijl ze eigenlijk omringd worden door allerlei mensen. Het is dan ook niet vreemd dat het lastig is om een onderscheid te maken tussen ware vrienden en neppe vrienden, tussen de mensen die iets voor ons willen en de mensen die ons benijden.

Insgelijks, kan dit ervoor zorgen dat we twijfelen of ons succes of ons licht ons wel werkelijk toebehoort, of dat het een mirage is die we eigenlijk niet verdienen. Dit creëert meestal een lange reeks onzekerheden en betreuringen die onze deugden verduisteren. Het kwaad dat voortkomt uit afgunst kan overwonnen worden door het positieve vertrouwen in jezelf te versterken. In die zin mogen we niet vergeten dat er zich nu eenmaal omstandigheden of gebeurtenissen voor zullen doen die de drang naar vergelijking op zullen wekken, maar dat we ons hier niet door zouden moeten laten overschaduwen.

Ieder zou zijn eigen deugden moeten koesteren zonder de deugden van anderen onderuit te halen, ongezonde afgunst achterwege moeten laten en juist hetgeen opbouwend is moeten stimuleren, en dit is simpelweg ons vermogen om anderen te bewonderen en samen met hen te groeien.  Wellicht ook interessant voor jou

Afgunst herkennen en sturen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Afgunst herkennen en sturen

Afgunst herkennen en sturen. Afgunst is een weerspiegeling van verlangen, non-conformisme en zelfafwijzing. Het is een gevoel dat wijst op ontevred...