Twee succesvolle en inspirerende vrouwen

Twee succesvolle en inspirerende vrouwen

Laatste update: 12 november, 2016

Elk historische tijdperk kent vrouwen die verder gaan dan het gemiddelde en die zich onderscheiden door wat ze doen. Vaak worden deze vrouwen herinnerd omdat ze dingen deden die in hun tijd onmogelijk leken voor vrouwen om te doen.

Vandaag zullen we het hebben over twee ontzettend inspirerende, maar ontzettend verschillende vrouwen. De ene was een kwetsbaar jong meisje dat opgroeide zonder het vermogen om te zien, spreken of horen. Ze worstelde zich door haar kindertijd heen en maar weinig mensen geloofden dat ze in staat zou zijn om iets met haar leven te doen.

De andere vrouw was iemand die gedwongen was om haar hele leven met pijn om te gaan. Ze wist deze pijn zo te richten dat ze het omzette in kunst. Hoewel ze nooit echt gelukkig is geweest, heeft ze de wereld een geweldige kunstcollectie nagelaten die tot op heden wordt bewonderd en bestudeerd.

Helen Keller

Hoe vaak heb je iets vermeden omdat je dacht dat je niet in staat was om het te doen? Iedereen laat kansen varen omdat ze geloven dat ze iets niet kunnen of omdat ze niet durven om op het juiste moment de juiste beslissing te nemen. Maar Helen Keller oversteeg deze menselijke neiging om bang te zijn voor het onmogelijke. Ze werd geboren in 1880 en toen ze nog maar 19 maanden oud was, werd ze getroffen door een ziekte die haar blind en doof maakte.

Omdat ze zo jong was toen dit gebeurde en haar gehoor nog niet ontwikkeld was, was ze ook niet in staat om te leren praten. Haar familie putte alle mogelijke opties uit die op dat moment voor haar beschikbaar waren. Toen ze zeven werd, namen haar ouders een leraar voor haar in dienst die eveneens blind was. Deze leraar leerde Helen om braille te lezen, te communiceren door middel van kaartjes en door te schrijven en te liplezen.

Toen ze volwassen was, leerde ze praten. Mettertijd werd ze een sterke voorvechtster voor de rechten van doofblinde mensen en visueel gehandicapten. Helen Keller stierf op 87-jarige leeftijd en liet veertien boeken en meer dan 475 artikelen en essays achter. De les die Helen Keller de wereld leerde, is dat lichamelijke beperkingen er niet toe doen. Wat er toe doet, is mentale energie en passie.

Frida Kahlo

De andere inspirerende en alom bekende vrouw is Frida Kahlo. Deze Mexicaanse vrouw bewees dat zelfs de diepste en meest intense lichamelijke pijn, die haar het grootste gedeelte van haar leven aan haar bed gekluisterd hield, talent en genialiteit niet kan verduisteren. Ze werd geboren in 1907 en van kinds af aan werd haar leven gedefinieerd door lichamelijke pijn en ziekte.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.