Tien leuke weetjes over orgasmes

Tien leuke weetjes over orgasmes

Laatste update: 31 augustus, 2016

Hoewel orgasmes hartstikke normaal zijn, is dit onderwerp in onze hedendaagse maatschappij nog altijd een taboe.

We weten allemaal wel dat een orgasme een intens gevoel van genot is dat we ervaren wanneer we seks hebben met een ander. In fysiologische termen laten we bij een orgasme opeengestapelde spanning los.

Hoewel we echter veel weten over wat een orgasme precies is, zijn er nog altijd een hoop dingen die we niet weten over het orgasme. Zoals bijvoorbeeld het gegeven dat niet alle orgasmes op dezelfde manier worden ervaren.

In dit artikel delen we een van de meest bekeken toespraken over orgasmes die je op het internet kunt vinden, een toespraak die maar liefst twaalf miljoen keer bekeken is.

Mary Roach, auteur en wetenschapsjournalist, deelt enkele van de meest merkwaardige dingen die bestudeerd zijn in relatie tot seksualiteit, in dit geval met name in relatie tot het bereiken van een seksuele climax.

Met haar boek The Curious Coupling of Science and Sex verdiende Mary een plek op de lijst van de tien meest verkochte en aanbevolen auteurs in de Verenigde Staten. Het eerste woord in haar boek, “bonk” is in het Engels jargon voor het “hebben van seks” en dit woord bleef niet onopgemerkt. Misschien was dit woordje zelfs wel de reden dat duizenden lezers zo stonden te popelen om het boek te kopen.

Het gevoel van humor dat Mary Roach heeft, is vrij handig om dit soort vraagstukken te behandelen en haalt de druk er een beetje af. Roach biedt ons een toespraak waarin geen enkel woord verspilt wordt, een toespraak die wij jou ten zeerste aanraden om te bekijken. In dit artikel delen we alvast enkele van de meest interessante ideeën die tijdens deze toespraak naar voren komen.

Tien feiten over het orgasme

In dit filmpje deelt Mary Roach onder andere deze tien leuke weetjes over orgasmes:

1. Baby´s masturberen in de baarmoeder.

2. Het is niet altijd nodig om de seksuele organen te stimuleren om een orgasme te hebben.

3. Je kunt ook orgasmes hebben wanneer je dood bent.

4. Orgasmes kunnen een slechte adem veroorzaken.

5. Van een orgasme kan je hik verdwijnen.

6. Begin twintigste eeuw raadden dokters orgasmes aan om de vruchtbaarheid te verhogen.

7. In Denemarken doen boeren dit nog steeds voor hun varkens. Er bestaan zelfs posters en DVD’s die gericht zijn op dit onderwerp.

8. Vrouwelijke dieren genieten meer van hun orgasmes dan wij denken.

9. Het is niet eenvoudig om menselijke orgasmes te bestuderen in een laboratorium.

10. Het is echter wel zeer vermakelijk.

Dit is een merkwaardige en vermakelijke toespraak die vol humor zit en ervoor zorgt dat je aandachtig blijft kijken zonder überhaupt met je ogen te knipperen.

We willen niet alles aan je verklappen. We willen dat je het filmpje zelf bekijkt en je eigen mening vormt. Roach vertelt ons echter vele interessante dingen, zoals dat ze bijvoorbeeld ooit eens een vrouw interviewde die zei dat ze een orgasme kon hebben door er alleen maar aan te denken. Roach vroeg de vrouw of ze dit voor kon doen, waarop de vrouw antwoordde: “Wacht tot we klaar zijn met de lunch”. Even later liet de vrouw haar bijzondere talent zien op een bankje in het park. Dit soort orgasmes worden ook wel cerebraal orgasme of autonome zintuiglijke meridiaan reactie, ASMR, genoemd.

Een andere vrouw kreeg elke keer dat ze haar tanden poetsten een orgasme en nog een vrouw kreeg ze door simpelweg over haar wenkbrauwen te wrijven. Dit soort voorbeelden ondersteunen het idee dat genot niet alleen door middel van penetratie kan worden bereikt, maar op nog duizenden andere manieren. Dit kan erg handig zijn om te weten. We moeten simpelweg bereid zijn om te experimenteren en nieuwe ervaringen op te doen.

De auteur deelt zelfs recepten voor kunstmatig sperma met ons die ze gevonden heeft in bepaalde literaire werken. Daarnaast deelt Roach een deel van een video met ons waarin een Deense boer een zeug stimuleert, zodat het varken een orgasme kan bereiken en daardoor vruchtbaarder wordt. Interessant, of niet?

Ook heeft ze het over een experiment dat werd uitgevoerd door Kinsey, een van de pioniers op het gebied van seksueel onderzoek, dat je beslist moet bekijken, en het apparaat dat werd uitgevonden door Masters en Johnson, het koppel dat de menselijke seksuele respons bestudeerde.

Aangezien zien echter geloven is, delen we in dit artikel ook het filmpje zelf met je, zodat je de dingen die we je zojuist allemaal verteld hebben zelf kunt verifiëren en daarnaast nog vele andere dingen kunt ontdekken. Je zult er vast en zeker om moeten lachen.

In de tussentijd geven we je een paar tips om zo goed mogelijk te genieten van seks:

1. Zorg ervoor dat seks niet eentonig wordt. Wees creatief en probeer steeds nieuwe dingen te bedenken waar jullie beiden van genieten.

2. Praat met je partner over wat je wel en niet leuk vindt. Seks is niet iets dat je alleen maar doet; het is net zo belangrijk om met je partner over seks te praten als om seks met je partner te hebben.

3. Zorg ervoor dat je eerst jezelf goed kent. Als je jezelf goed kent op het gebied van seks, dan weet je wat je wel en niet leuk vindt. Laat oude mythes en taboes achterwege.

4. Onthoud dat er geen vastgestelde regels bestaan bij seks. Het belangrijkste is dat zowel jij als je partner zich op zijn gemak voelt en dat jullie je samen één voelen.

5. Lees over seks. Dit zal helpen om je seksuele intelligentie te vergroten en seks openbaar te waarderen.

6. Vergeet het voorspel niet. Voorspel is essentieel voor een goede en bevredigende seksuele relatie.

7. Doe nooit dingen die je niet leuk vindt of die je een ongemakkelijk gevoel geven. Praat erover met je partner.

8. Ga op zoek naar het moment waarop jullie beiden ontspannen zijn en in de juiste stemming.

9. Laat complexen die je over je lichaam hebt los. Niemand van ons heeft een perfect lichaam. Sensualiteit en erotiek bestaan uit duizenden dingen: zoenen, strelen, de manier waarop je kijkt. Probeer jezelf op je gemak te voelen met je lichaam en laat jezelf meeslepen.

Tot slot delen we een van Mary Roach’s favoriete quotes met je uit het oeuvre van Alfred Kinsey: “Kaaskruimels verspreiden zich voordat een stel parende ratten het vrouwtje kan afleiden, maar niet het mannetje.”

Veel plezier!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.