Sleutels om met je innerlijke zelf in contact te komen

Verbinding maken met jezelf maakt je gelukkiger en bewuster. In dit artikel ontdek je de sleutels om in contact te komen met je innerlijke zelf.
Sleutels om met je innerlijke zelf in contact te komen

Laatste update: 22 oktober, 2019

Deskundigen op het gebied van life coaching vertellen hun cliënten die hun plaats in deze wereld niet kunnen vinden om in contact te komen met hun innerlijke zelf. Helaas voelen veel mensen zich alsof ze er niet bij horen, en ze begrijpen niet waarom. Deze mensen denken vaak dat ze niet meer zijn dan hun angsten, tekortkomingen en onzekerheden.

Een gebrek aan verbinding met je innerlijke zelf zal ervoor zorgen dat je het gevoel hebt alsof je alleen doet alsof je leeft. Je zult de behoefte voelen om een masker en een schild te creëren om jezelf te beschermen tegen de realiteit van de buitenwereld. Coaches suggereren dat het contact maken met je innerlijke kracht je zal helpen om hiermee te stoppen.

Er zijn verschillende middelen om jezelf te ontdekken die je kunnen helpen innerlijke rust te vinden. Omdat er zoveel zijn, kan iedereen de beste kiezen op basis van zijn persoonlijkheid en levensstijl.

Middelen om met je innerlijke zelf in contact te komen

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je al jaren slaapt, is het nooit te laat om met je innerlijke zelf in contact te komen. De innerlijke kracht die je zult ontdekken zal je in staat stellen om een betekenisvol en diepgaand leven te leiden, gevuld met echt geluk.

Vrouw lacht met gesloten ogen

Associeer jezelf niet langer met je ego

Kinderen worden geboren als open boeken. Zaken als politieke ideeën, religie, onderwijs en tradities beïnvloeden hun leven. Als ze volwassen zijn, is een deel van hun denkproces al geprogrammeerd in hun hersenen, net als een groot aantal ideeën die ze als hun eigen ideeën hebben geaccepteerd.

Daarom kan jouw perceptie van de werkelijkheid je bang maken. Je ego heeft dan de neiging je te beschermen door een masker op te zetten. Om die reden is het belangrijk dat je je gedachten in twijfel trekt, analyseert en begrijpt. Dat is de enige manier om de echte wereld om je heen te zien en je ware essentie, je potentieel en alles wat je te bieden hebt te ontdekken.

Meditatie

Meditatie is een fantastisch hulpmiddel om je in contact te brengen met je innerlijke zelf. Zonder twijfel is het een activiteit die, hoewel het eenvoudig lijkt, toch veel tijd, toewijding, discipline en doorzettingsvermogen vereist. Meditatie stelt je in staat om je rustig te voelen en je te concentreren op je ademhaling.

Meditatie zorgt er dus ook voor dat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is in je dagelijkse leven. Dit betekent dat je in staat zult zijn om je hele aandacht te geven aan essentiële taken. Op deze manier zal je jezelf niet langer associëren met schadelijke gedachten en ontdek je wat je echt nodig hebt en wilt.

Ontdoe jezelf van giftigheid

Soms kan het leven in een luidruchtige wereld ervoor zorgen dat je de weg kwijtraakt. Heb je de laatste tijd tv gekeken? Het lijkt wel of er alleen maar negatief nieuws is. Dan zijn er ook nog mensen die ruzie maken op sociale media, woede en meningen die alleen maar zwart of wit zijn.

Zoals je je kunt voorstellen, is het vermijden van al deze afleidingen een belangrijk onderdeel van het ontdoen van giftigheid in je leven. Het gaat er niet om dat je niet geïnformeerd wordt. In plaats daarvan gaat het erom te kiezen wat echt belangrijk is en jezelf niet de hele dag bloot te stellen aan slecht nieuws omdat ze je rust en evenwicht verstoren.

Beetje bij beetje, zul je gaan zien hoe alles om je heen verandert. Selecteer verstandig wat je naar kijkt, leest en naar luistert. Besteed alleen aandacht aan essentiële informatie en vermijd het lawaai van de wereld. In een kwestie van weken, zal je innerlijke zelf zal bloeien met kracht en energie.

Het leven heeft veel manier om de wil van een persoon te testen, door ofwel niets te laten gebeuren of door alles tegelijk te laten gebeuren.

Paulo Coelho

Man in het donker

Visualiseer je innerlijke zelf

Ieder van ons heeft een innerlijk zelf. Het is een soort leider die onze acties leidt. Over het algemeen is de beste versie van jezelf het volgende:

  • wijs
  • zelfverzekerd
  • moedig
  • optimistisch
  • enthousiast

Iedereen heeft een innerlijke zelf vol verbazingwekkende kwaliteiten, maar deze zelf zit verborgen diep van binnen. Laat het er dus nu maar uit! Erken die zelf en laat het deel van jou worden. Als je het niet naar buiten laat komen, kunnen je ego en angsten het overnemen.

Daarom advisren deskundigen om te negeren wat anderen denken. Handel in plaats daarvan moedig, vastberaden en zelfverzekerd. Grijp deze middelen om verbinding te maken met je innerlijke zelf. Je zult er geen spijt van krijgen!


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Serra, U. (2016). El despertar de la Esencia: claves para conectar con tu guía interior y desarrollar todo tu potencial. Amazon

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.