Niets geneest mensen beter dan liefde

Niets geneest mensen beter dan liefde

Laatste update: 16 juni, 2017

Je was vast een beetje sceptisch bij het lezen van deze titel. In onze wereld zijn de strategieën die we gebruiken om mensen te genezen gebaseerd op concurrentie en manipulatie. Het woord liefde is misschien te oubollig of idealistisch.

Maar in werkelijkheid is er geen andere manier om dit te bereiken. Je zou in feite kunnen zeggen dat dit de enige manier is die echt werkt. Het enige dat ons echt doet veranderen. Om mensen te kunnen veranderen, moet je van ze houden.

Onvoorwaardelijk van iemand houden betekent niet dat je situaties moet verdragen die je ongelukkig maken. Iets stopzetten is ook een daad van liefde, als je weet hoe je het goed moet doen. Een scheiding betekent nu eenmaal niet het einde van de liefde.

Als je iemand alleen maar wilt veranderen, laat hem dan los

Van iemand houden betekent dat je jezelf onvoorwaardelijk aan iemand geeft. Het zou geen lijden moeten veroorzaken, maar soms impliceert het onzekerheid en het doorstaan van moeilijke tijden. Dit is vooral het geval als het gaat om onze partnerMet hen delen we bepaalde delen van onszelf die anderen niet te zien krijgen. We openen ons lichaam en ziel. We geven onszelf bloot voor het oog van een ander, wat ons angstig maakt, maar wat we ook spannend vinden.

We ontdekken dingen over onszelf waarvan we niet wisten dat ze bestonden, maar de liefde brengt passie naar boven. De meest prachtige en beangstigende passies die we ons maar voor kunnen stellen.

Het concept van romantische liefde dat ons verkocht is, is frustrerend. Niemand heeft ons verteld dat samenleven moeilijk kan zijn, dat we soms zouden gaan twijfelen aan de liefde van de ander en ook aan onszelf, op meerdere momenten.

“We leren lief te hebben, niet wanneer we de perfecte partner hebben gevonden, maar wanneer we een imperfect persoon als perfect beschouwen.”

-Sam Keen-

Onvoorwaardelijke Liefde

Ware liefde is niet moeilijk of makkelijk, maar vereist toewijding en grote doses geduld en vertrouwen. De liefde die de andere persoon ons geeft, dient niet om onze emotionele leegtes te vullen, omdat alleen wij die kunnen behandelen. Het is echter niet minder waar dat veel van ons onze wonden kunnen genezen met een simpel gebaar van genegenheid. Met één van die knuffels die alle kleine gebroken en verstrooide stukken weer in elkaar kunnen zetten.

Onvoorwaardelijke liefde laat dingen gebeuren

Veel relaties eindigen omdat we ‘halfhartig’ van iemand houden. Omdat we een eindeloos aantal strategieën gebruiken om onze liefde minder opvallend of duidelijk te maken. Er wordt gezegd dat je kwetsbaar lijkt wanneer je je hart laat zien, maar dat is niet waar. De echte ramp zou zijn dat ons leven zou eindigen zonder dat we voor de liefde gegaan zouden zijn.

Mensen zijn gemaakt om onvoorwaardelijk van te houden.

“Hij die alleen zijn vrouw heeft gekend en van haar gehouden heeft, weet meer over vrouwen dan hij die duizenden heeft ontmoet.”

-Lev Tolstoj-

Mensen zijn gemaakt om van te houden

Mensen zijn bestemd om geliefd en verrast te worden met kleine details in hun dagelijks leven. Wat belangrijk is, is hun reactie. Zo kun je hen meer geven dan je verstandig vindt, want voorzichtigheid is geen deugd als het gaat om liefde. Het is maar een schild.

Veel van ons brengen jaren door op school. We gaan om met eindeloos veel mensen en besteden hier op de een of andere manier bijna ons hele leven aan. Als kinderen, moeders, werknemers, echtgenoten of zussen. We hebben de mensen om ons heen nooit laten zien hoe belangrijk het voor ons is.

We kennen de helende kracht niet meer van een knuffel, een kus op de wang, een handdruk of een glimlach. We zien de details als vanzelfsprekend, terwijl ze in werkelijkheid heel veel betekenen. Vraag jezelf af waarom je relatie met iemand niet goed gaat. Voordat je jezelf afvraagt ​​waarom je zo vastbesloten bent om de handdoek in de ring te gooien, denk na of je ooit geprobeerd hebt onvoorwaardelijk van iemand te houden.

Denk eraan dat mensen bedoeld zijn om bemind te worden. Als ze dit waarnemen, vinden er veranderingen plaats die nooit op een logische, wiskundige of medische manier verklaard zijn kunnen worden.

Als je ooit het gevoel hebt dat een relatie nergens meer naar toe kan gaan, onthoud dan dat je ook liefde kunt tonen door afscheid te nemen. Alleen dan kan je liefde in een herinnering veranderen in plaats van in wrok. Mensen zijn gemaakt om van te houden en dingen zijn gemaakt om gebruikt te worden. Niet andersom.