Liefde hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel echt zijn

Ware liefde staat bekend om wat het biedt en niet om wat het vraagt. Liefde hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel echt zijn.
Liefde hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel echt zijn

Laatste update: 12 december, 2021

Liefde kan niet echt worden gedefinieerd. Dat komt omdat definiëren beperkend is en liefde geen grenzen kent. Verder bestaat perfectie niet, ook niet in de liefde. Het is echter belangrijk om te streven naar de beste, meest bevredigende liefde, ware liefde, degene die je een goed gevoel geeft. Liefde hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel echt zijn

Als het op liefde aankomt, moet je eerlijk zijn tegen jezelf en tegen je gevoelens. Om echt ware liefde te kunnen genieten , moet je eigenlijk eerder wat innerlijk werk aan jezelf hebben gedaan. Dit kan ingewikkeld zijn. Om het te doen, moet je al je eerdere misvattingen loslaten.

Je moet onthouden dat je niet de helft van een sinaasappel bent. Je hebt niemand nodig om je compleet te maken. Je moet er ook niet naar streven om in feite de andere helft van hun sinaasappel te zijn. Dit onthouden kan echter vaak ingewikkeld zijn omdat het de neiging heeft te botsen met de hyperromantische ideeën die je in Hollywood-films en Disney-verhalen ziet.

Het is niet de gehechtheid, de intense genegenheid of de neiging tot een andere persoon die ongezond is. Het is de hypergehechtheid. Met andere woorden, de behoefte en afhankelijkheid van een ander om aan jouw behoeften te voldoen.

Daarom moet je begrijpen dat je niemand anders kunt belasten met de verantwoordelijkheid om je heel te maken, je tekortkomingen te compenseren of je conflicten op te lossen. Alleen dan zul je begrijpen wat je echt kunt verwachten van ware liefde.

Ware liefde, de pijler van je welzijn

Vrouw met een hart in haar hand die liefde symboliseert

Ongezonde liefde is er een waarin je de weg kwijtraakt. In feite is het er een waarin je je eigen identiteit verliest. Dat komt omdat je zo ondergedompeld raakt in het gevoel dat je helemaal in beslag neemt. Dit is echter geen perfecte liefde. Desalniettemin is je het idee verkocht dat dit mooie gevoel zo intens moet zijn, dat het betekent dat je je hele wereld volledig moet veranderen.

Ware liefde betekent niet dat je nooit problemen of ruzies hebt. Het is het soort liefde dat in staat is om verschillen op te lossen of te leven met onoplosbare aspecten. In feite leren gezonde genegenheid en liefde je om te luisteren naar de blikken van verbondenheid en simpelweg de realiteit van gelukkig zijn te omarmen.

Ware liefde heeft een plek nodig om te zijn, een plek om te slapen en te schuilen. Het heeft jou nodig om te bestaan. Het vereist ook dat je van jezelf houdt, want als je dat niet doet, kun je niet van iemand anders houden. Op zijn beurt heeft het je partner nodig om dienovereenkomstig te kunnen handelen. Jullie zijn allebei essentieel.

“Uiteindelijk besef je dat klein altijd belangrijker is. De gesprekken om drie uur ‘s nachts, de spontane glimlachjes, de rampzalige foto’s die je hardop doen lachen, de gedichten van tien woorden die tranen in je ogen brengen. De boeken die niemand anders kent en je favorieten worden, een bloem die je in je haar stopt, een kop koffie die je alleen drinkt… Dat is wat het echt waard is; de kleine dingen die gigantische emoties veroorzaken.”

-Between letters and caffeine-

Ware liefde wordt dagelijks gebouwd

Meisje met een hart in haar armen

Ware liefde wordt elke dag opgebouwd zonder dat er regels en schema’s nodig zijn. Je ware liefde is niet iemand die alles over je weet. Sterker nog, ze hoeven het niet te weten en ze respecteren je privacy. Ze begrijpen ook zowel je verleden als je heden.

Je ware liefde verraadt, kwetst of verlaat je niet. Ze nemen geen afscheid omdat ze niet weggaan. Ze geven je zekerheid en geen angst. Bovendien geven ze je vertrouwen en twijfelen ze niet aan je.

Ware oprechtheid is gebaseerd op respect. Elke dag herontdek je de deugden en gebreken van je partner. In feite geniet je van de kleinste details over hen en je dompel je onder in de duurzaamheid van de liefde. Het geeft je het vertrouwen dat je weet dat er een plek is waar, ook al valt de wereld uit elkaar, je veilig en zeker kunt zijn.

Ware liefde betekent niet het vormen van een perfect team, maar een sterk en vastberaden team.

Perfecte liefde is onmogelijk, maar echte liefde bestaat. echte liefde biedt en eist niet. Het brengt een glimlach op je ziel, het is het soort liefde dat je niet opgeeft.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.