Liefde en de beproevingen van het leven

Liefde en de beproevingen van het leven

Laatste update: 21 september, 2017

We zijn dol op romantische films. Eén ding waar we soms echter een probleem mee hebben bij deze films is het gegeven dat ze vaak precies eindigen wanneer de relatie net begonnen is. De routine en beproevingen van het leven die de meeste stellen ervaren zorgen tenslotte niet bepaald voor een goede film.

Dit soort werkelijkheden, die eigenlijk juist het meest echt zijn, zijn de ‘lelijke stiefzusjes’ van passie. Het zijn echter deze uitdagingen die zullen bepalen of een relatie zal veranderen in een buitengewone eenheid.

Dromen over het hebben van een perfect, filmwaardig liefdesverhaal dat nooit verandert, is alsof je een kind een handvol nat zand geeft zonder het de zee te laten zien. Hij of zij begrijpt niet dat het veranderende, turbulente, gevaarlijke en opwindende natuur is.

De uitdagingen van het lot kunnen een stel vernietigen of juist versterken

Je ervaart het leven samen als stel, en dus is het onmogelijk om alle variabelen van jouw omgeving onder controle te houden. Het is daarom nodig dat stellen communicatiekanalen ontwikkelen die zullen helpen om van individuele problemen gedeelde problemen te maken. Op deze manier zal het oplossen ervan helpen om jullie nog meer te verenigen.

Enkele van de emotionele, levensveranderende uitdagingen waar stellen mee geconfronteerd worden omvatten:

  • Financiële crisis: De Spaanse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie stelde een toename van 20-30% vast in het aantal aanvragen voor relatietherapie in 2012. Dit is iets dat voor een groot deel kan worden toegeschreven aan de economische crisis waar het land in verkeerde. De oplossing is om niet alleen de economische situatie te verbeteren, maar om in plaats daarvan tevens te begrijpen waarom veel van de emotionele banden zwakker waren geworden in een ongunstige economische situatie.
  • Ontrouw: Een artikel in de New York Times geïnspireerd door het werk van seksuologe Tammy Nelson omschreef hoezeer de vastgestelde normen aangaande seks en seksuele relaties aan het veranderen zijn. In sommige gevallen, kan overspel een relatie positief beïnvloeden. Dit komt doordat het de deur opent naar eerlijkheid en open gesprekken over de seksuele interesses en passies van elk lid zonder vooroordelen. Ontrouw zorgt niet voor scheidingen. Het is het ongeluk dat stellen ervaren die niet in staat zijn met het ontrouw te dealen dat zorgt voor scheidingen.

De beproevingen van het leven

Andere uitdagingen omvatten:

  • Ziekte of het overlijden van een kind: Wanneer de reden voor het overlijden van een kind een degeneratieve ziekte is en het leven van het kind geleidelijk vervaagd is, zijn ouders over het algemeen in staat om zich aan te passen aan de stress die deze gebeurtenis met zich meebrengt. Dit is echter niet het geval wanneer het overlijden plotseling plaatsvindt. Gedurende dit proces kan de relatie aangetast worden omdat de illusie en het vitale familieproject beschadigd zijn. Deze situatie kan leiden tot onevenwichtigheden tussen ouders.

Klinisch psychologe Susana de Cryulles, coördinatrice van het programma voor ouders aan de Hospital Universistario Príncipe de Asturias (Spanje), geeft advies. Ze zegt dat het belangrijk is dat ouders dit proces samen doorstaan. Ze zouden dit op een zelfde soort manier moeten doen als hoe zij bijvoorbeeld familiezaken of zaken als de opleiding van de kinderen bespreken.

Man En Vrouw Met Hun Rug Tegen Elkaar Vanwege De Beproevingen Van Het Leven
  • Onvruchtbaarheid: Ook stellen die te maken hebben met onvruchtbaarheid terwijl ze ervan dromen om ouders te zijn, worden gedwongen om een leven te overwegen zonder kinderen. De aanvankelijke teleurstelling kan nieuwe deuren openen naar wederzijds begrip of, uiteindelijk, adoptie.
  • Ziekte: De Universiteit van Iowa publiceerde een interessant artikel in het Journal of Health and Social Behavior. Het artikel concludeerde dat de echtscheidingsgraad bij huwelijken waarin de vrouw (niet de man) gediagnosticeerd wordt met een ernstige ziekte, 6% hoger is dan bij gezonde huwelijken. Dit zou kunnen komen door een grotere onevenwichtigheid in de gedragspatronen van stellen. Zelfs vandaag de dag zijn velen nog altijd van mening dat vrouwen in een relatie de rol van verzorger op zich moeten nemen.
Man En Vrouw Gelukkig Op Het Strand Ondanks De Beproevingen Van Het Leven

Wanneer de pijn een stel niet scheidt, maar versterkt

Stellen zullen vele fasen doormaken, maar het zullen vaak de harde klappen zijn die het leven uitdeelt die zullen bepalen wat voor soort liefde ze voelen. De moeilijkheden zelf kunnen zelfs bepalen of de liefde slechts een bevlieging is of een sterke band. De film ‘The Painted Veil’, een film waarvan het niet het doel was om romantisch te zijn, kan helpen om dit beter te begrijpen.

De liefde tussen twee mensen is tenslotte veel opwindender wanneer deze twee mensen samen moeilijkheden overwinnen. In het leven is het zeldzaam om in rustig vaarwater te verkeren, we zullen bijna altijd wel met uitdagingen te maken krijgen. Het leven gaat dan ook niet alleen over hoe wij het voor ogen zien. Obstakels en tragedies moeten worden overwonnen met een verlangen om samen één te zijn.

Over het algemeen zijn er situaties die – verre van het verbreken van de unie tussen twee mensen die van elkaar houden – hun relatie eigenlijk juist veranderen in iets dat werkelijk bijzonder is.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.