Kinderen verwennen met deze tien geboden

Kinderen verwennen met deze tien geboden

Laatste update: 27 september, 2017

Tegenwoordig is het opvoeden van kinderen zo ingewikkeld geworden dat je ook altijd de mogelijkheid hebt om ze te verwennen. Deze methode is veel makkelijker, hoewel het misschien ook veel prijziger is. Maar hoe kunnen we weten of we onze kinderen verwennen of niet? Welke weg moet ik kiezen: opvoeden of verwennen? De keuze is natuurlijk aan de ouders, voogden, opvoeders en zelfs de maatschappij in het algemeen. We zullen het belang van televisie in het onderwijs van kinderen niet benadrukken, die soms groter is dan het lijkt, om dit artikel niet nog langer te maken.

We zullen ons ook niet richten op de discussies over de vraag of sommige handelingen goed of slecht zijn in de opvoeding van kinderen. Nee, we zullen proberen om afstand te houden om zo objectieve regels te kunnen geven. Gedrag dat je bij de opvoeding van je kinderen in de praktijk kunt brengen, als je ze wilt verwennen.

“Voed kinderen op en je zal mannen niet hoeven te straffen.”
-Pythagoras-

De tien geboden om je kinderen te verwennen

Hoewel er veel manieren zijn om je kinderen te verwennen, zijn er ook tien regels die zo eenvoudig zijn als de tien geboden. Als je ze volgt, maakt het niet uit hoe ongelukkig je je voelt, je zal het gewenste doel bereiken.

Emilio Calatayud

Emilio Calatayud, de bekende rechter, laat deze geboden achter voor het nageslacht: (we hebben een aantal wijzigingen aangebracht om het artikel te verrijken).

  1. Begin door je kind alles te geven waar hij tijdens de kindertijd om vraagt. Op die manier raakt hij ervan overtuigd dat hij de hele wereld bezit en het recht heeft om te doen en laten wat hij wil. Wanneer en hoe hij het ook wil doen.
  2. Maak je geen zorgen over hun ethische of spirituele opvoeding. Wacht tot ze oud genoeg zijn om zelf te kiezen. Ze zullen natuurlijk de waarden leren die niemand hen geleerd heeft en deze in de praktijk brengen.
  3. Als je kind stoute woorden gebruikt, lach er dan om! Dit zal hem aanmoedigen om nog grappigere dingen te zeggen. Door het gebruik van stoute woorden en stoute handelingen te stimuleren, zal je kind later vast een geprezen persoon worden. En we weten allemaal dat iedereen van een clown houdt.
  4. Geef ze geen straf of vertel ze niet dat wat ze doen verkeerd is. Dit kan een complex schuldgevoel voor het kind veroorzaken. Niemand wil dat zijn kind zich schuldig voelt, zelfs niet als hij iets verkeerd doet. Het is het beste om speelgoed voor ze te kopen en hopen dat het zich niet nog een keer herhaalt.
  5. Ruim alles wat ze laten slingeren voor ze op: boeken, schoenen, kleding, speelgoed. Zo raakt hij eraan gewend om zijn verantwoordelijkheid aan anderen over te laten. Ook als hij gaat trouwen, weet hij wie het huis moet opruimen.
  6. Laat hem alles lezen wat hij tegenkomt. Zorg ervoor dat zijn borden, zilverwerk en glazen gesteriliseerd zijn, maar het maakt niet uit of zijn geest vuil is. Laat hem televisie kijken en de hele dag op zijn console spelen.
  7. Maak vaak ruzie met je partner waar het kind bij is. Op die manier wordt hij niet geraakt als de familie op een dag uit elkaar komt te vallen, misschien door zijn eigen gedrag.
  8. Geef je kind al het geld dat hij wil uitgeven. Laat hem niet het idee ontwikkelen dat je om geld te verdienen moet werken. Op die manier krijgen kinderen niet het idee om een ​​zelfstandig leven op te zoeken waarin ze voor zichzelf kunnen zorgen.
  9. Bevredig alle wensen van je kind, of het nu gaat om voeding, materiële dingen en plezier. Opoffering en bezuiniging kunnen frustraties veroorzaken die hun toekomstige persoonlijkheid zullen verstoren.
  10. Kies altijd de kant van je kind als het gaat om conflicten met hun leraren en buren. Denk eraan dat al die mensen een vooroordeel hebben tegen je kind en hem alleen maar lastig willen vallen. Hoe kun je zelf nu denken dat je kind zou kunnen liegen als ‘jouw kind altijd de waarheid spreekt’.

“Kinderen moeten tolerant zijn met volwassenen.”
-Antoine de Saint-Exupery-

Jongetje Dat Keihard Staat Te Huilen

Onderwijs vormt de basis voor volwassen personen

Zoals we in het begin al hebben gezegd, kunnen we de opvoeding als een min of meer ingewikkelde taak zien, maar het levert meestal geen verantwoordelijke volwassenen op als we niet al van kleins af aan grenzen stellen. Laten we niet vergeten dat een groot deel van de basis van wie ze in de toekomst zullen zijn al is vastgesteld tijdens hun kindertijd. Goedschiks of kwaadschiks.

Dit waren de sleutels om je kind te verwennen. Hopelijk heb je de ironie en het sarcasme in dit artikel begrepen. Als je deze regels niet volgt, zullen je kinderen betere mensen worden. En als je kind al een misdadiger is, vergeet dan niet om te verkondigen dat ‘je toch niets had kunnen doen om hem te helpen’.