Ik vind mezelf leuker dan tien jaar geleden

Ik vind mezelf leuker dan tien jaar geleden
Fátima Servián Franco

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Fátima Servián Franco.

Laatste update: 27 december, 2022

Ik las onlangs een artikel over mode en hoe grote reclamebureaus campagnes uitvoeren met volwassen vrouwen. Terwijl ik dit artikel las, besefte ik dat ik, net als die vrouwen, nu meer van mezelf houd dan ik tien jaar geleden deed. Het verstrijken van de tijd heeft ervoor gezorgd dat ik anders naar schoonheid ben gaan kijken. Ik voel me zelfs aantrekkelijker dan toen ik in de twintig was. Ik vind mezelf leuker dan vroeger.

Wat gebeurt er met vrouwen na hun veertigste? Volgens Care Santos in haar boek Verlangen naar chocolade raken hun kwaliteiten meer geconcentreerd. Dit maakt ze intenser, intelligenter, vrediger en aantrekkelijker dan twintig jaar daar voor. Niet alleen op mentaal niveau, maar ook op fysiek niveau.

Het is zelfs zo, dat we naarmate de tijd verstrijkt, als vrouwen beter weten hoe we dingen moeten kiezen die goed zijn voor ons lichaam. We leren ook hoe we het beste accessoire van allemaal kunnen dragen: zelfvertrouwen. We staan niet toe dat we ons nog al te veel zorgen maken over de rimpels die opduiken. In plaats daarvan genieten we lekker van alle uitstekende delen van onszelf.

“Oud worden is als het beklimmen van een berg; je raakt een beetje buiten adem, maar het uitzicht is veel beter!”

Ingmar Bergman

Volwassen vrouw op het strand, die denkt, ik vind mezelf leuker dan voorheen

Volwassen modellen die reflecteren op het ouder worden

Tegenwoordig hebben verschillende Spaanse merken zoals Desigual, Mango of Zara modebladen die worden beheerd door modellen tussen de 40 en 53 jaar. Dit heeft de zichtbaarheid van vrouwen die tot voor kort door de mode en de samenleving vergeten leken, aanzienlijk vergroot.

In het tijdschrift van de Zara, Timeless, leggen de modellen uit wat ouder worden voor hen betekent. Ze bespreken ook hoe ze het vinden om een ​​leeftijd te bereiken die het moeilijk maakt om succesvol te zijn in de modewereld. Dat komt omdat deze specifieke sector meer en meer gericht is op 20-jarige vrouwen.

Zoals ik eerder al zei, ik vind mezelf leuker dan tien jaar geleden. Net als die modellen. Het zou natuurlijk geweldig zijn om niet oud te worden. Maar als je het goed doet, wordt je brein met de jaren alleen maar beter. Daarom hebben we een paradox in onze handen. Naarmate we ouder worden, voelen we ons ook zelfverzekerder. Zoals Malgosia Bela, een 40-jarige Poolse actrice en model, aangeeft, kun je jezelf leuker vinden naarmate je ouder wordt.

Aan de andere kant, spreekt het 41-jarige Somalische model, Yarmin Warsame, ook over dit fenomeen. Ze vertelt hoe haar vooroordelen veranderden toen ze andere culturen leerde kennen. Ze beschreef het als volgt: “Reizen, gewoon reizen. Je transformeert, je verandert. Daarom zeg ik altijd tegen iedereen: alsjeblieft, reis. Ervaar mensen in verschillende omgevingen, in verschillende sferen en in verschillende situaties.”

Deze getuigenissen nodigen ons uit om na te denken over de invloed die veroudering op vrouwen die ouder zijn dan gemiddeld, heeft in de modewereld.

“Het is waar dat liefde schoonheid behoudt, en dat de gezichten van vrouwen worden gevoed met strelingen, net zoals bijen zichzelf voeden met honing.”

-Anoniem-

Vrolijke en zelfverzekerde vrouw die denkt, ik vind mezelf leuker dan vroeger

Ik vind mezelf leuker dan vroeger,  omdat ouder worden gepaard gaat met meer zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen dat we krijgen naarmate we ouder worden is een van de dingen die ervoor zorgen dat we onszelf leuker gaan vinden. Naarmate we ouder worden, beginnen we schoonheid vanuit een ander perspectief te waarderen. We leren blikken, gebaren en houdingen die wijzen op zelfvertrouwen, te waarderen. Deze kenmerken creëren schoonheid.

Vrouwen kunnen op elke leeftijd aantrekkelijk zijn. De sleutel is om te accepteren dat je ouder wordt en die intrinsieke angst voor veroudering van je af ​​te schudden.

Met hun grijze haar en rimpels zijn de modellen die deelnemen aan dit soort campagnes de gezichten van sociale verandering. Ze vestigen de aandacht op een groep vrouwen die tot nu toe niet goed door de industrie is vertegenwoordigd. Het wordt dus hoog tijd dat we ons allemaal aantrekkelijk leren te voelen zonder toevlucht te hoeven nemen tot Botox- of huidverjongingsbehandelingen. Laat in plaats daarvan de schoonheid van je authenticiteit en vermogen om jezelf te zijn doorschijnen.

Ik vind mezelf leuker dan tien jaar geleden, jij?

“De idealen die mijn weg hebben verlicht en mij keer op keer nieuwe moed hebben gegeven om het leven vrolijk tegemoet te treden, zijn Vriendelijkheid, Schoonheid en Waarheid geweest.”

-Albert Einstein-

Wellicht ook interessant voor jou
Het geweldige brein van een vrouw van boven de veertig
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Het geweldige brein van een vrouw van boven de veertig

Het brein van een vrouw van boven de veertig is fantastisch. Dit is het moment waarop een vrouw meer aan zichzelf en haar eigen dromen begint te de...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.