Ik heb genoeg van de manier waarop je van me houdt

Ik heb genoeg van de manier waarop je van me houdt

Laatste update: 02 januari, 2017

Je hebt genoeg van de manier waarop hij van je hield. Misschien zei hij wel tegen je dat hij van je hield, maar was dit niet voldoende… Het voelt alsof jij zijn allerlaatste prioriteit bent; je voelt je alleen in de relatie omdat hij het altijd druk heeft, aan het werk is of met zijn vrienden of familie is. Hij begrijpt de waarde van evenwicht niet. Alles is belangrijk voor hem: werk, familie, vrienden… jij?

Je voelt je gebroken door zijn voortdurende afwezigheid, zijn gebrek aan intimiteit, kusjes, liefkozingen en knuffels. Keer op keer breek je als een vaas die je steeds weer opnieuw terug in elkaar probeert te zetten, tot hij uiteindelijk in duizenden stukken breekt en niet meer te maken is.

Er is geen remedie voor wat je hem zo hard probeerde uit te leggen. Je hebt gewoon genoeg van de manier waarop hij van je houdt. En nu huil jij ook. Je huilt met nostalgie, terwijl je luistert naar het liedje dat jullie ooit eens verenigde door middel van gedeeld gelach, liefkozingen en kusjes in een oude bar die nu niet meer bestaat.

En nu is er niets tussen jullie, alles is kapot

“Ik weet dat je huilt, dat je verdrietig bent, dat je je realiseert wat je verloren hebt. Maar nu ben ik weg. Ik was leeg, ik had genoeg van de manier waarop je van me hield. Ik heb je niets meer te geven, niets meer te bieden.

Nu leef ik in een andere wereld, vertel ik andere verhalen en bezet een andere liefde mijn hart. Het voelt niet alsof jij nog onderdeel van mijn leven bent; ik heb het gevoel alsof niets ons meer verenigt. Ik heb duizenden tranen voor je gehuild, ik heb mijn armen duizenden keren voor je geopend, maar niet meer… Ik heb genoeg van de manier waarop je van me hield.

En zelfs al wilde ik het niet en geloofde ik niet dat het zou gebeuren, is er inmiddels een andere liefde in mijn leven, die mij nieuwe hoop en een nieuw verlangen om te leven geeft. Nu ben ik gelukkig, omdat we weten hoe we voor elkaar moeten zorgen, van elkaar moeten houden en samen kunnen lachen. Hij houdt van me zoals nog nooit iemand van me gehouden heeft. Hij zorgt voor me en ik zorg voor hem. Hij begrijpt dat we een team zijn en dat we samen alles kunnen bereiken, omdat deze liefde draait om ons tweetjes.”

Misschien kun je je met deze woorden identificeren. Wanneer we het gevoel hebben alsof we onzichtbaar zijn, alsof we een relatie hebben die ons aan de kant schuift… raken we overweldigd door leed en pijn, terwijl we toekijken hoe de relatie verdwijnt zonder dat we hier iets aan kunnen doen.

Ontglippen

Wat vaak gebeurt is dat partners verschillende opvattingen over de liefde hebben of niet op de juiste manier met elkaar praten over hun behoeften en gevoelens, al wachtend tot de ander raadt hoe ze zich voelen, wat onmogelijk is als ze er niet over praten. Aannames zijn gevaarlijk en al helemaal in een relatie. Passief met de relatie omgaan zal het vuur langzaam doen doven, beetje bij beetje.

Wat kunnen we doen om het vuur van de liefde brandend te houden?

De liefde is als een prachtig project dat nooit af is. Zodra de eerste momenten voorbij zijn, zouden we voor die liefde moeten blijven vechten als dit is wat we echt willen. We moeten de liefde water geven alsof het een plantje is, waarbij we altijd voorzichtig zijn dat we het vuur niet doven, maar het altijd doen oplaaien. Hoe doe je dit? Is het mogelijk? Alles is mogelijk als we het willen en er moeite voor doen. Het volgende advies zal je helpen:

  • Win de liefde terug. In de liefde wordt niet alles verdiend. Je moet ervoor vechten en elke dag opnieuw de verloren koninkrijken terugwinnen. Verras je partner opnieuw, let op de details, bel hem, ga samen wandelen, vertel hem over je dag. Laat die liefde die jullie ooit verenigde weer opbloeien.
  • Verwaarloos de relatie niet uit gemakszucht. Veel mensen denken dat hun liefde ruimte heeft vrijgemaakt voor een gemakszucht die voor beide partners aangenaam is. Maar zo zit het niet in elkaar. Liefde is als een kleine vlam die altijd brandend moet worden gehouden.
  • Wees niet zo afwezig. Wanneer we duizenden dingen te doen hebben, voor het werk bijvoorbeeld, zijn we geneigd om onze relaties te verwaarlozen. Vergeet niet dat de liefde als een baan is… als je niet komt opdagen, zou je het kunnen verliezen. Maak tijd voor je relatie.
  • Blijf met elkaar praten. Communicatie is de basis van elke relatie. Door met andere mensen te praten over ons leven creëren we meer gehechtheid. Ga niet naar bed zonder te praten om jullie geschillen op te lossen. Vraag om vergeving. Wees niet trots en schaam je niet. Elkaar tijdig vergeven kan duizenden andere obstakels voorkomen.
Knuffelen

Als je werkelijk het gevoel hebt dat hij degene is met wie je wil zijn, verlaat hem dan niet. Blijf ondanks alle veranderingen en geschillen die zich misschien zullen voordoen samen aan jullie relatie werken. Liefde en routine hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden…


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.