De energie van anderen beïnvloedt hoe we ons voelen

De energie van anderen beïnvloedt hoe we ons voelen

Laatste update: 07 oktober, 2017

We hebben de neiging om de energie van anderen te absorberen. Dit verklaart waarom er mensen zijn die zich niet prettig voelen in of rond bepaalde groepen mensen. Deze conclusie is bereikt dankzij een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Universiteit van Bielefeld. Daaruit bleek dat de mens voortdurend beïnvloed wordt door de energie van zijn omgeving.

Bloemen hebben water en licht nodig om te kunnen groeien, en mensen zijn niet anders. Ons lichaam is als een spons, en absorbeert een deel van wat er om ons heen hangt. Ons lichaam maakt gebruik van de energie die andere organismen uitstralen om onze emotionele staat te voeden. We hebben allemaal iemand in onze omgeving die in staat is om al onze energie op te zuigen en ons zo uit te putten. We hebben ook het tegenovergestelde geval: mensen wiens aanwezigheid ons gewoon inspireert.

Het lijkt erop dat mensen ook de energie kunnen absorberen die afkomstig is uit dieren en de natuur. Dat is de reden waarom contact met de natuur zoveel mensen stimuleert en energie geeft. Dierentherapie, of therapie met behulp van dieren, maakt gebruik van dieren om de omstandigheden en gemoedstoestand van patiënten te verbeteren.

“De energie van anderen is de essentie van het leven.”
-Benjamin Franklin-

De relatie tussen onze stemming en ons energieniveau

Energie is het vermogen van een lichaam om een bepaalde taak uit te voeren. Alle lichamen kunnen het verzamelen om veranderingen in zichzelf en andere elementen te creëren. Als we een activiteit uitvoeren, is dat in feite een overdracht van energie.

Alle levende wezens hebben verschillende soorten energie nodig, en veel daarvan krijgen we binnen door te eten en te drinken. We kunnen ze ook uit de natuur halen, uit de wind, water, warmte, licht, enzovoort. Energie is zonder twijfel een essentieel onderdeel van ons leven. Een gebrek aan energie belemmert veel van onze dagelijkse activiteiten. Dit gaat dan bijvoorbeeld over van hier naar daar komen, jezelf verzorgen, werken of sporten.

Vrouw Die In Een Grasveld Staat En Positieve Energie Uitstraalt Als Voorbeeld Van Hoe De Energie Van Anderen Ons Kan Beïnvloeden

De energie van ons lichaam beïnvloedt en verandert onze stemming. Volgens sommige psychologen, zoals Robert Thayer, weerspiegelt onze stemming de associatie tussen onze energetische staten en emoties. Onze stemming fluctueert tussen een energieke staat (van uitgeput tot meer actief) en een staat die verwijst naar de hoeveelheid zenuwen die we op dat moment voelen (van kalm tot meer gespannen). Ook wordt een rustige energetische staat beschouwd als de ‘beste’ staat, en de ‘slechtste’ staat is uitgeput.

De mens heeft de neiging om te worden wat hij denkt dat hij is.

Hoe kan ik meer positieve energie krijgen?

Wanneer de individuele energetische gemoedstoestand van een persoon laag is, wordt alles lastiger en hopen de moeilijkheden zich op. Het is noodzakelijk om ons af te vragen welke acties, gebeurtenissen of mensen ons positieve energie bieden. Acties en mensen die ons goede energie geven, helpen ons om ons leven op een meer proactieve manier te leiden.

Om meer positieve energie te krijgen, moeten we ons omringen met positieve mensen, en zelf ook op persoonlijk niveau wat werk verrichten. Door de volgende richtlijnen te volgen, kan het ons lukken om een ​​optimale energetische staat te bereiken:

  • Blijf gericht op je doelstellingen, zodat je energie niet verspreid raakt.
  • Verzet je niet. Wat ons tegen staat, blijft aan je vastzitten.
  • Wees je bewust van je beperkingen, zonder daarbij over jezelf te oordelen.
  • Richt je energie op de doelstellingen waar je het meest controle over hebt.
Vlinder Die Positieve Energie Uistraalt

Aan de andere kant moet je voor activiteiten kiezen die je zullen helpen om je motivatie te handhaven. Voor sommige mensen is het genoeg om te sporten, naar buiten te gaan, taken te verdelen of gewoontes te veranderen. We moeten iets vinden dat ons alerter maakt en proberen dat in ons dagelijks op te nemen. Ook is het nuttig om mensen om je heen te hebben die een aanpak en een doel hebben dat vergelijkbaar is met dat van jou. Zo kunnen ze ook profiteren van de energie die jij uitstraalt.

Onze dagelijkse omgeving, vrienden, activiteiten en onze levensgezellen beïnvloeden onze stemming op de juiste manier. Mensen om ons heen verzamelen die positieve energie uitstralen helpt ons als het gaat om het aanpakken van uitdagingen. De bovenzinnelijke uitdagingen en de uitdagingen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Als houdingen besmettelijk zijn, is die van jou dan de moeite waard om op te lopen?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.