Vijf dingen om je vrienden voor te bedanken

Vriendschap is een essentieel ingrediënt van een goede geestelijke gezondheid. Je kunt je vriendschapsbanden versterken met zowel daden als woorden. Hier zijn enkele woorden die je misschien tegen je vrienden wilt zeggen.
Vijf dingen om je vrienden voor te bedanken
Elena Sanz

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Elena Sanz.

Laatste update: 29 januari, 2024

Iedereen heeft anderen nodig. Je relaties geven je zelfvertrouwen een boost, verbeteren je humeur en helpen je om te gaan met slechte tijden. Daarom is het hebben van een echte vriendschap van onschatbare waarde. Als je je genegenheid en dankbaarheid naar je vrienden wilt uiten, maar niet weet hoe je dat moet doen, zijn hier een paar ideeën die je kunnen helpen om hen te bedanken.

Vriendschap is meer dan een toevallige ontmoeting. Het is een diepe en betekenisvolle band. Een vriend is niet alleen iemand met wie je een bureau deelt op school of op het werk, het is degene met wie je je vrije tijd doorbrengt.

Een vriend wendt zich niet tot je om egoïstische redenen, maar hij waardeert je oprecht, geeft om je en steunt je belangeloos. Als je zo iemand in je leven hebt, vergeet hem of haar er dan niet aan te herinneren hoeveel je hem of haar waardeert.

Vijf dingen om je vrienden voor te bedanken

Vriendinnen omhelzen elkaar

Wat het leven ook met je doet, je vrienden zijn er altijd

Iedereen heeft zijn eigen pad in het leven. In de loop der jaren maakt iedereen verschillende omstandigheden mee. Maar als je een echte vriend hebt, is hij of zij er altijd voor je. Sterker nog, ze worden je gids en proberen je altijd de juiste richting te wijzen. Wat er ook verandert in je leven, jullie vriendschap blijft onveranderd.

Hun eerlijkheid en loyaliteit

Van iemand houden betekent niet altijd het eens zijn met hun meningen, beslissingen en daden. In feite is een van de belangrijkste rollen van een vriend om je te helpen je slechte kant en je fouten in te zien. Dat doen ze echter uit liefde en respect.

Daarom zal een echte vriend je zijn mening geven, zelfs als die tegenstrijdig is met de jouwe. Bovendien zullen ze dat openlijk doen en je recht in de ogen kijken. Maar als je er niet bent, zullen ze hun loyaliteit tonen en je verdedigen tegen iedereen die je probeert aan te vallen.

Het feit dat hoe ver jullie ook van elkaar af staan, niets jullie vriendschap verandert

Echte vriendschap is niet egoïstisch of opportunistisch. Ze wordt niet alleen ontwikkeld voor één doel en wordt pas losgelaten als dat doel is bereikt. Helaas kun je echter te maken krijgen met de trieste realiteit van zogenaamde vrienden die je in de steek laten als je niet altijd voor ze klaarstaat.

Een echte vriend zal altijd van je willen horen, hoe ver weg je ook bent. Ze begrijpen je verplichtingen en zullen altijd tijd vrijmaken om met je af te spreken. Bovendien, als je afspreekt, zal het voelen alsof er niets tussen jullie veranderd is.

Jou redden

Tegenwoordig zijn de meeste mensen zich ervan bewust dat een vrouw niet breekbaar, hulpeloos en behoeftig is alleen maar omdat ze een vrouw is. Ze hoeft ook niet gered te worden door een man. Er is echter nog steeds een schaduw van dat idee. Het idee dat je je niet compleet voelt als je geen deel uitmaakt van een stel.

Hierdoor klampen veel vrouwen zich vast aan destructieve relaties. Vervolgens zijn ze er kapot van als er een einde aan komt. Dit is het moment waarop vrienden te hulp schieten. Ze brengen je weer bij elkaar, herinneren je eraan hoe dapper je bent en geven je de kracht om door te gaan.

Ze luisteren eindeloos naar je en geven advies, ook al weten ze dat je het niet zult aannemen

Iedereen heeft dit wel eens meegemaakt. Totdat je je ogen opent voor wat er in je leven moet veranderen, zal niets wat iemand ooit zegt een verschil maken.

Het is echter wel geruststellend om je angsten en zorgen te delen en een eerlijke en zorgzame mening te horen. Bovendien kan dit advies weer in je geheugen opduiken wanneer je het echt nodig hebt.

Vriendinnen drinken koffie

Vertel je vrienden deze dingen wanneer je daar zin in hebt

Mensen hebben meestal alleen op bepaalde momenten de neiging om hun genegenheid te tonen aan dierbaren. Je hoeft echter niet op Kerstmis of hun verjaardag te wachten om hen eraan te herinneren hoe belangrijk ze voor je zijn. Door deze gevoelens in woorden om te zetten, worden ze namelijk veel tastbaarder en blijvend.

Aarzel daarom niet om een van deze dingen aan je vrienden te vertellen wanneer je de behoefte voelt om ze te bedanken dat ze er altijd voor je zijn.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.