De vonk in je relatie behouden

De vonk in je relatie behouden

Laatste update: 11 augustus, 2016

Waarschijnlijk ben je het wel met me eens dat liefde een van de meest geweldige dingen is die we maar kunnen ervaren in ons leven. Het gevoel dat iemand van ons houdt en om ons geeft vult ons elke dag met blijdschap en zorgt ervoor dat je alsmaar een betere persoon wilt worden.

Wanneer je de persoon ontmoet waar je je leven mee wilt doorbrengen en van wie je de rest van je leven wilt blijven houden, dan heb je de beste prijs gewonnen: volledig en onvoorwaardelijk van een ander mens houden.

Liefde zorgt ervoor dat je je heel voelt, compleet en zonder innerlijke tekortkomingen. Alles is compleet, zelfs jij zelf. Het is echter helemaal niet makkelijk om dit soort liefde te onderhouden en het is van essentieel belang om voor je relatie te zorgen. Wederzijdse toewijding en zorg zullen ervoor zorgen dat je emoties krachtig blijven naarmate de tijd verstrijkt en zullen de oorspronkelijke vonk in stand houden.

Kortom: je moet jezelf blijven dwingen om alle liefde die je voor jouw geliefde voelt aan hem/haar te laten zien door middel van je handelingen. Liefde impliceert en behoeft voortdurend inspanning.

Dit is je vast op een bepaald punt in je leven weleens ontgaan. We nemen de liefde voor lief in plaats van het voortdurend de aandacht te geven die het verdient. Dat is hoe stelletjes die al zo lang bij elkaar zijn zegevieren. Ze weten hoe ze hun liefde sterk kunnen houden en blijven elkaar elke dag weer koesteren.

Verliefd Stel

Het leven is geen sciencefiction-film; het leven is jouw film. Jij bepaalt het genre en of je er wel of geen realiteit van maakt is aan jou. Het enige dat nodig is, is de wilskracht van beide partners en hun volledige toewijding aan hun liefde.

Hieronder volgen de vijf kenmerken die nodig zijn om de liefde binnen je relatie in stand te houden:

Niet overgeven aan routine

We zijn gewend geraakt aan het idee dat bepaalde dingen na de eerste paar maanden van onze relatie waarin alles perfect is en we helemaal geen gebreken zien bij onze partner, beginnen te veranderen. Eentonigheid begint zijn onaantrekkelijke gezicht kenbaar te maken. Dezelfde plannen, gesprekken, schema’s, seksuele gewoontes en bezigheden zullen er niet langer voor zorgen dat de vlam in je relatie aangewakkerd blijft.

Communicatie een prioriteit maken

Communicatie is voor elke relatie van essentieel belang om te kunnen overleven, zodat zowel jij als je partner weet wat je kunt verwachten en wat je nodig hebt in de relatie, of eenvoudiger gezegd, waar jullie beide staan in de relatie. Hiervoor is het belangrijk om positieve en oprechte communicatie te hebben. Misschien voel je je de laatste tijd steeds minder op je gemak en heeft je partner dat niet eens door. Ik stel voor en dring je er op aan om dit dan met genegenheid en liefde aan je partner te vertellen.

Elkaar strelen en elkaar de liefde tonen die je voor elkaar voelt is ook erg belangrijk. Sta niet toe dat een gebrek aan tijd je ervan afleidt om je relatie in stand te houden met tedere en toegenegen gebaren.

Vonk In Je Relatie Bewaren

Door de persoon van wie je houdt in je hart te voelen, zijn/haar aanraking te voelen, kun je een nog sterkere band met elkaar opbouwen en op de meest pure manier met elkaar verbonden zijn.

Aandacht hebben voor details

Genegenheid tonen en tijd en energie vrijmaken om dit met kleine gebaren te laten zien aan de persoon van wie je houdt is goed en nuttig, maar het is vrijwel nutteloos als dit niet voortkomt uit onvoorwaardelijke liefde.

Geef je partner voortdurend liefde en doe bijzondere dingen voor hem/haar zonder hier een bepaalde reden voor te hebben of hier iets voor terug te verwachten. Begin op een andere manier te handelen en geef wat meer aandacht, zodat je geliefde zichzelf speciaal blijft voelen, anders en bovendien zeer gewaardeerd.

Maak elkaar aan het lachen

Gelach is een spiegel en dit komt net zo vaak voor in relaties. Door te lachen kun je voortdurend een goede houding behouden, voel je je heel en gelukkig. Houd je optimisme ten opzichte van het leven en relaties in stand. Zoals je vast wel weet, biedt lachen oneindig veel voordelen voor de gezondheid. Zowel op emotioneel vlak als op lichamelijk vlak. Stop dus nooit met lachen, vooral niet met de persoon van wie je houdt.

“Het beste waar we in het leven aan vast kunnen houden, is elkaar.”

-Audrey Hepburn-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.