Betekenisvolle relaties: vriendschappen zijn gemaakt van humor en gedeelde smart

Betekenisvolle relaties: vriendschappen zijn gemaakt van humor en gedeelde smart

Laatste update: 23 oktober, 2019

Betekenisvolle relaties worden gemeten aan de hand van de diepte van de sporen die ze achterlaten, gedeelde gevoelens, hoe je goede en slechte tijden met elkaar deelt. Het zijn de prachtige relaties, niet gemeten in jaren, maar in kwaliteit.

Dit zijn relaties die ons meteen een warm gevoel geven. Het ontcijferen duurt geen hele dag. We hoeven ze niet twee keer te bekijken en ze hebben geen slechte bedoelingen. Betekenisvolle relaties zijn de relaties die blijven; ze verlaten ons niet. Ze oordelen niet, zoeken geen excuses en wekken geen verdriet op. Echt, ze zeggen dingen zoals ze zijn en op precies de juiste manier. Ze ondersteunen je en helpen je om de muren af te breken die je kwetsen.

Goede vrienden

Niets is zo mooi als het delen van een warme blik met iemand die je echt kent

Je weet wat we bedoelen. Niets is zo heerlijk als de warmte die je voelt als je een blik deelt met iemand die je begrijpt. Zij hebben de macht om je naar huis te teleporteren, naar een regenachtige nacht in bed, naar een intiem gesprek.

We kunnen het leven niet aan en de wereld niet goedmaken met zomaar iedereen. Dat doen we met een lappendeken van vriendschappen, die bestaan uit gezamenlijk gelach. Gedeelde momenten die smaken als versge koffie, uren die als magie verdwijnen uit de wijzers van ons horloge. Dit zijn de mensen die ons wortels hebben gegeven, degenen die ons laten zien wat we zaaien. Want de beste emoties gaan niet voor niets over bij elkaar horen en op één plek blijven.

Vrienden die knuffelen

Oprechte liefde eindigt nooit, het is onvoorwaardelijk

In de evolutie van het leven, heeft de overgrote meerderheid van de volwassenen geleerd dat er vriendschappen zijn die eindigen, egoïstische relaties die groei niet toestaan. Dit zijn vloeibare relaties zonder grondslag en gebaseerd op achterhaalde, bedorven belangen.

Iedereen die zoiets heeft meegemaakt, weet dat we oprechte vriendschappen op de vingers van één hand kunnen tellen. We kennen allemaal het gevoel betrokken te zijn bij iemand die egocentrisch is en niet in een vriendschap investeert.

Daarom is alle prachtige genegenheid veel meer dan de som der delen. Het is de samenvloeiing van leren, van gesproken woorden en van oprechtheid en verheffend vertrouwen. Het is dit alles dat een persoon doet groeien.

Want als we zouden moeten zeggen dat er één test is voor betekenisvolle relaties, dan is het wel dit: of je nu een gelukkiger persoon bent met minder angsten vanwege hen, of iemand een vingerafdruk op je hart heeft achtergelaten.

Vrienden delen thee en cake

Betekenisvolle relaties hebben ons nodig, en we hebben hen nodig

We hebben niemand in ons leven nodig die ons behandelt alsof ze ons niet nodig hebben. Het gevoel dat we op de ander kunnen vertrouwen en dat we de persoon van wie we houden kunnen helpen, is een van de beste gevoelens die er zijn. Het maakt deel uit van de basis van betekenisvolle relaties.

Tijdelijke relaties worden terloops opgebouwd in ons leven en blijven niet plakken. Iemand hebben die onze geesten, onze angsten en onze demonen kent, bindt ons echter aan het leven. Want weten dat iemand niet bang is om ondanks alles bij ons te blijven, betekent weten dat hij of zij van ons houdt, zelfs als we niet altijd gelijk hebben. Het verankert ons, helpt ons begrijpen dat fouten deel uitmaken van het leven en dat het niet de moeite waard om erin vast te blijven zitten.

Daarom zijn zinvolle relaties degene die ons vasthouden. Ze laten ons begrijpen dat het leven niet zo donker is als onze geest ons laat geloven. Ze geven ons redenen om betere mensen te zijn. Onze angst wordt gehalveerd als we het leven met hen delen.

Uitgelichte afbeelding: Claudia Tremblay


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.