De beste quotes van Groucho Marx

De beste quotes van Groucho Marx

Laatste update: 27 juli, 2016

Aangezien de sarcastische en geestige humor die Groucho Marx had zo duidelijk naar voren komt in de dingen die hij heeft gezegd, is het vrij lastig om slechts een handjevol quotes uit te kiezen; een handjevol van Groucho’s breedschalige humor. In dit artikel hebben we gekozen voor de quotes die onze aandacht het meeste trokken. Uitspraken die ervoor zorgen dat we een momentje stilstaan en aan het denken worden gezet en die ons bovendien nog iets veel beters bieden: de garantie om te lachen!

“Er zijn genoeg dingen in het leven die belangrijker zijn dan geld, maar ze kosten zoveel geld!”

Dit is een intelligente opmerking, omdat je geen prijskaartje kunt hangen aan een glimlach en een glimlach is niet altijd even makkelijk te verkrijgen.

“Waarom noemen ze het liefde als ze seks bedoelen?”

Misschien heb je deze quote wel vaker gehoord en nooit geweten wie het eigenlijk heeft gezegd. Nou, dan weet je het nu. Het was Groucho. Deze uitspraak is toepasbaar op veel gevallen waarin het overduidelijk is dat de aantrekking volledig gebaseerd is op seks en niets meer. Zie het dus voor wat het is en weet dat de liefde een andere keer wel zal komen. Dit is ongetwijfeld een intelligente en meer realistische manier om sommige relaties te bekijken, met name als je zelf een hopeloze romanticus bent.

“Ik vind de televisie erg educatief. Elke keer dat iemand hem aandoet, ga ik naar een andere kamer en lees ik een boek.”

Wanneer je stilstaat bij de grote hoeveelheid onzin die op de tv wordt uitgezonden, dan is het inderdaad het beste om er gewoon van weg te lopen en een boek te lezen! Daarom wordt de televisie in het Engels ook vaak een ‘idiot box’ ofwel ‘idiotendoos’ genoemd.

“Ik vergeet nooit een gezicht, maar in jouw geval zal ik met genoegen een uitzondering maken.”

De waarheid is dat je sommige mensen inderdaad maar beter gewoon kunt vergeten.

“De politiek is de kunst van het zoeken naar problemen, deze problemen overal vinden, ze verkeerd diagnosticeren en de verkeerde remedies toepassen.”

Groucho was werkelijk vooruitstrevend toen hij deze toepasselijke omschrijving van de politieke realiteit bedacht.

“Kun je mij er de volgende keer dat ik je zie aan herinneren om niet met je te praten?”

Het is nu eenmaal zo dat sommige mensen je tijd en energie gewoon niet waard zijn. Ga giftige mensen zonder angst of twijfel gewoon uit de weg. Maak jezelf los van alles dat negativiteit in je opwekt.

“Wanneer je steeds weer jarig blijft worden, zal je uiteindelijk doodgaan. Liefs, Groucho.”

Zo zit het leven in elkaar, uiteindelijk zullen we allemaal doodgaan. Als we de dood zien als het natuurlijke hoogtepunt van het leven van de dierbaren om ons heen, dan zullen we onszelf veel beter voelen en er veel beter mee om kunnen gaan en het op die manier kunnen accepteren.

“Ik deed er zo lang over om mijn recensie te schrijven, dat ik er nooit aan toe kwam om het boek te lezen.”

Er zijn zeker weten sommige mensen die anderen onnadenkend bekritiseren alleen maar om kritisch te zijn. Ja, we leveren kritiek, maar we maken ook duidelijke en intelligente opmerkingen. Wanneer je bekritiseert alleen maar om kritisch te zijn, dan breng je anderen onnadenkend schade toe.

Als je door het lezen van dit artikel nog nieuwsgieriger bent geworden naar deze Amerikaanse komiek, vergeet dan niet om enkele van zijn boeken te lezen, zoals ‘Beds’, ‘Groucho and Me’, ‘Memoirs of a Mangy’, ‘Lover’ en ‘The Groucho Letters’.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.