5 tekenen dat je relatie niet voorbestemd is

Hoewel mensen soms het idee hebben dat een relatie voorbestemd is, is dat soms niet het geval. Lees dit artikel om te ontdekken op welke tekenen je moet letten.
5 tekenen dat je relatie niet voorbestemd is

Laatste update: 25 maart, 2022

Verliefd worden is een ervaring die we allemaal verlangen en verdienen om ooit in ons leven te ervaren. Het tilt ons naar grotere hoogten en het is een van de meest ongelooflijke en fascinerende gevoelens ter wereld. Het is echter zo dat niet elke relatie voorbestemd is.

Verliefd zijn geeft ons een gevoel dat ons met leven vervult en ons gelukkig maakt; het kan echter ook lijden inhouden. Als we verliefd worden, verwachten we niet te lijden. De liefde die we op die momenten voelen, laat geen ruimte voor zo’n tegenstrijdige emotie.

Maar de waarheid is dat het soms deel uitmaakt van het proces dat ons in staat stelt om te leren, naar binnen te groeien en ware liefde te waarderen. We brengen je vandaag een lijst met 5 situaties waarin verliefd worden alleen kan eindigen met een liefdesverdriet.

5 tekenen dat de relatie niet voorbestemd is

1. De relatie is geboren uit lust

Dankzij films en boeken waarin dit soort liefde de ster was, zijn we omringd door de overtuiging dat we verliefd kunnen worden na een nacht vol passie , of dat een sprookje dit soort liefde als een van de essentiële ingrediënten moet hebben.

Dit heeft niets te maken met ons dagelijkse en echte leven. Hiervoor is het noodzakelijk dat we het verschil weten tussen een fysieke verbinding en een emotionele. Als we ons hiervan bewust zijn, zullen we ervoor zorgen dat we ons eigen hart niet onnodig breken.

2. Er is een deadline

Als je de persoon van je dromen hebt ontmoet en hij of zij vertelt je dat ze van plan zijn om in een ander land te gaan wonen, dan is je tijd met hem of haar wellicht beperkt.

Deadlines worden gemaakt om één reden en slechts één reden: om het einde van een hoofdstuk te bepalen. Stel jezelf dus de vraag: waarom zou je verliefd worden als de dagen van de relatie niet voorbestemd is de dagen al geteld zijn? Als je je hart aan die situatie toevertrouwt, zul je waarschijnlijk alleen en teleurgesteld worden. Dat zal ertoe leiden dat je het leven niet meer kunt leven.

Hart in koffie

3. De meerderheid van je dierbaren keurt het af

Mensen zullen altijd veel “domme” redenen hebben waarom we niet bij de persoon van wie we houden zouden moeten zijn. Maar als je hele familie en al je vrienden beginnen met het afwijzen van de persoon op wie je verliefd bent geworden, kan dat met een goede reden zijn.

Als ze het er allemaal over eens zijn, is dat mogelijk omdat er iets misgaat. Je goede vrienden en familie houden van je en zullen altijd voor je zorgen; ze zullen altijd het beste voor je willen.

Als deze situatie vaak in je leven voorkomt, is het moment misschien aangebroken waarop je naar je levensstijl en acties moet kijken, jezelf afvragend of je je er goed bij voelt of dat je iets moet veranderen.

4. Er liggen te veel kilometers tussen jullie

Als je te veel tijd in dit soort situaties doorbrengt, kan de relatie overmatige inspanning of een constante emotionele strijd met zich meebrengen. Misschien moet je jezelf afvragen of het de moeite waard is voor alles wat je meemaakt, zowel de goede als de slechte. Langeafstandsrelaties kunnen je emotionele stress verhogen en ervoor zorgen dat een relatie niet voorbestemd is.

5. De andere persoon houdt zich in

Als we verliefd worden op iemand, weten we meestal of hij of zij onze liefde zal beantwoorden of niet. Maar als het niet lijkt alsof de persoon voor wie je gevallen bent hetzelfde voelt, waarom denk je dan dat je het kunt veranderen?

Als een persoon is wie hij/zij is, vecht hier dan niet tegen. Diegene zal willen blijven doen wat ze willen doen. In een poging om ze verliefd op je te laten worden, zul je jezelf waarschijnlijk onnodig opbranden vanwege iets dat vanaf het begin een NEE was. Een dergelijke relatie is niet voorbestemd en je kunt beter verder gaan met je leven.

Dus wanneer we met deze situatie worden geconfronteerd, kunnen we ons hart “in de kluis” laten en realistisch zijn om mogelijk lijden te voorkomen.

Want als je echt wilt liefhebben en beminnen, dan is je hart de beste gids. Plaats je bod op jezelf, op je gevoel, op je intuïtie. Ontspan en geniet van de kostbare reis die het leven en de liefde brengen.

Je gaat hoe dan ook liefhebben, dus als je het gaat doen, doe het dan met alles wat je bent. Ieder van ons is immers uniek en we hebben iets heel kostbaars om aan anderen te brengen. Wellicht ook interessant voor jou

Drie tips om liefdesverdriet te overwinnen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Drie tips om liefdesverdriet te overwinnen

Liefdesverdriet impliceert een diepe droefheid en grote wanhoop die voortkomt uit de onmogelijkheid om bij iemand te zijn van wie je houdt.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.