4 films de je hart zullen beroeren

4 films de je hart zullen beroeren

Laatste update: 03 november, 2016

Films kunnen een goede manier zijn om onze emotionele intelligentie te helpen ontwikkelen. Waarom? Films geven ons kostbare levenslessen die meteen naar ons hart gaan, terwijl we tegelijkertijd samen met onze geliefden ervan kunnen genieten of ons even los kunnen maken uit onze routine.

Als een liefhebber van die emotionele scènes wil ik graag vier van de meest ontroerende films met je delen, waarvan de verhalen zich richten op broederlijke liefde en de kracht van vriendschap.

Al deze films vertellen een verhaal van diepgaande veranderingen, waarbij de personages gulheid uitstralen en in staat zijn om alle muren af te breken om de wereld van de mensen om zich heen binnen te komen. En dit helpt hen bij het vervullen van hun wensen en hun grootste dromen.

“Ware acteurs zijn die personen die de wensen en fantasieën van het collectieve onbewuste interpreteren.”

-Ana Diosdado-

The Shawshank Redemption

De plot van deze film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en gaat over Andrew Dufresne, onderdirecteur van een grote bank in Amerika, die vastzit voor een vermeende moord. Gedreven door jaloezie vermoorde Andy zijn vrouw toen hij die in bed vond met haar minnaar.

Tijdens zijn verblijf in de gevangenis ontmoet hij Ellis “Red” Boyd, die zijn beste vriend wordt. Beiden veranderen het terreurbewind van de gevangenis en genieten ervan om samen te dromen over hun vrijheid. The Shawshank Redemption is een prachtig verhaal over vriendschap, dromen en hoop.

Marley and Me

Marley and Me

John en Jenny Grogan zijn getrouwd en beginnen hun leven als getrouwd stel met alle hoop en onvoorwaardelijke liefde van deze fase. Als Jenny op een dag John vertelt dat ze graag moeder wil worden, besluit hij een labradorpuppy voor haar te kopen om haar af te leiden van zijn onzekerheid en om het besluit om kinderen te nemen uit te stellen.

De tijd gaat voorbij, het stel leeft met en geniet van Marley, de puppy die langzaam het belang leert van zijn aanwezigheid in hun leven. Uiteindelijk krijgen ze drie kinderen, verhuizen naar een nieuw huis en Marley is aanwezig bij alle belangrijke beslissingen in het leven van het gezin, waarbij hij een belangrijke plek in neemt in het hart van alle familieleden.

Dit is een waar verhaal over vriendschap. Als je een hond hebt of hebt gehad, zal je zeker volledig mee kunnen leven met dit verhaal en als je er geen hebt, zal je er haast een willen adopteren.

The Boy in the Striped Pyjamas

Dit is een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en het gaat over een verschrikkelijke, maar prachtige vriendschap. Bruno, de zoon van een hoge Nazi-officier in Duitsland, ontdekt dat er vlakbij zijn huis een hek is waarachter mensen wonen. Hij ontmoet hier een jongen die een gestreepte pyjama draagt.

Bruno speelt met hem door het hek, zich niet bewust dat zich achter dit hek het concentratiekamp Auschwitz bevindt en dat dit kind de zoon is van de Joodse gevangenen hier. Shmuel, het Joodse kind, en Bruno worden vrienden.

Iedere dag spelen ze door het hek en hun vriendschap groeit, zelfs zo diep dat als Shmuel’s vader zoek raakt, Bruno een gestreepte pyjama aan trekt en onder het hek doorkruipt om te helpen zoeken…

Billy Elliot

Billy Elliot

Deze film gaat over Billy, een Britse jongen van elf jaar oud die in een buitenwijk van Londen woont samen met zijn ouders. Zijn vader is een mijnwerker in staking in 1985.

Op een dag ontdekt Billy dat wat hij het liefste doet in zijn leven ballet is. Tegen zijn vaders wil en ondanks zijn problematische levenssituatie en gebrekkige bronnen, vecht hij om zijn droom waar te maken en een professionele danser te worden.

Dit is een verhaal waarin de vader zich steeds in de schoenen van zijn zoon moet plaatsen door zijn vooroordelen te veranderen en hem te steunen door alle liefde die ze delen.

We hopen dat de volgende keer dat je een film wil zien, je een van deze prachtige verhalen uitkiest.

“Accepteer de situatie waarin je jezelf bevindt en alles zal veel makkelijker worden.”

-The Boy in the Striped Pyjamas-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.