16 afbeeldingen die ons laten zien wat we niet willen zien

16 afbeeldingen die ons laten zien wat we niet willen zien

Laatste update: 02 oktober, 2016

Als je deze grap leest, zal je waarschijnlijk lachen, je vind het waarschijnlijk leuk en je herkent jezelf in de ironie. Maar ik weet zeker dat het ook iets in je los maakt en dat je je een beetje irriteert.

Ik ben op zoek naar vrienden via Facebook. Ik ga de straat op en begin de mensen te vertellen wat ik heb gegeten, hoe ik me voel, wat ik aan het doen ben en wat ik straks ga doen. Ik hoor gesprekken en schreeuw: “Vind ik leuk!” Nu volgen drie mensen me: twee politieagenten en een psychiater.

Misschien vinden we deze grap leuk omdat hij op een bepaalde manier onze zorgen en ons begrip samenvat en ons bewust maakt van hoe we de wereld zien.

Wat we grappig vinden is de dubbele betekenis, het alledaagse verhaal, het vooroordeel. Dit helpt ons onze emoties en onze realiteit te ontdekken en het zorgt ervoor dat dingen duidelijk zijn. Maar vooral hoeven we niet na te denken over waar we echt verslaafd aan zijn en afhankelijk van zijn.

John Holcroft illustreert de realiteit waarin we leven. Deze geweldige artiest zorgt ervoor dat wij zelf niet hoeven na te denken over wat we niet zien. Iets dat op een bepaalde manier niet noodzakelijk verteld hoeft te worden. In dit artikel kijken we naar een aantal van zijn kunstwerken.

Realiseer je je wat de sigarettenrook voor je verborgen houdt?

Sigaret

“De gewoonte is sterker dan de redelijkheid.” – George Sanayana

Man Vast aan Stoel

Onze afhankelijkheid van technologie troeft ons vermogen om van het leven te genieten af.

Afhankelijkheid van Technologie

We willen het ons niet realiseren, maar we gaan door het leven terwijl we achter onze beeldschermen zijn vastgeplakt, of het nu de schermen van onze smartphones, tablets of onze computers zijn. We zouden waarschijnlijk ons hele vermogen geven voor een “smart watch” die ons vertelt hoe we hebben geslapen, hoeveel trappen we hebben beklommen en wat we moeten doen om nog wat meer af te vallen…

En we realiseren ons niet dat we slaven zijn van de consumptiemaatschappij…

Fastfood

Hier hebben we de beste geluksset die er op dit moment te koop is!

Geluk

Hoe voeden we ons ego?

Ego

Waar bevinden zich de meeste dieven? In de gevangenis of lopen ze nog vrij rond?

Geldwolf

Bank

Zoeken we naar de sleutel tot succes of kopen we het gewoon?

Kantoormedewerker

Lucifers

Leven we boven onze stand?

Contract

Sardines

Weggooien

Niet alles wat glimt is goud. Of misschien voor sommige mensen wel…

Geld Oogsten

Vastgeketend
Hersenen

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.