Verlangen terugbrengen in je relatie: zo doe je het

Verlangen terugbrengen in je relatie: zo doe je het
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 16 december, 2018

Naarmate de jaren voorbijgaan kan het verlangen in een relatie vervagen. Routine, een gebrek aan tijd, gewoonten en dagelijkse problemen zijn enkele van de factoren die dit kunnen beïnvloeden. Het gebeurt zelfs veel vaker dan we denken. Wil jij het verlangen terugbrengen in je relatie? Lees dan verder, want er zijn genoeg manieren waarop je dit kunt doen!

Sommige studies tonen aan dat het onvermijdelijk is dat het niveau van verlangen in een seksuele relatie fluctueert naarmate de relatie vordert. Het verlangen terugbrengen in een relatie is echter mogelijk als beide partners het willen en bereid zijn hier hun best voor te doen. Wij zetten enkele tips voor je op een rijtje.

1. Het verlangen terugbrengen in je relatie door vaker genegenheid te tonen

Kusjes en knuffels zijn belangrijk om het verlangen in een relatie opnieuw aan te wakkeren. Door er gewoon voor die ander te zijn en genegenheid te tonen kunnen we bijvoorbeeld het gevoel van verbondenheid versterken.

Stel kust elkaar

Het begin van een relatie ontbreekt het vaak niet aan gepassioneerd zoenen en strelen. Uiteindelijk sterft het gevoel echter af en wordt het ook minder intens. Daarom is het ook zo belangrijk voor het emotionele en seksuele welzijn van het stel om opnieuw op deze manier genegenheid te tonen.

Knuffels, kussen en strelingen zijn manieren om aantrekking en verlangen te uiten tijdens de verkering. Flirten kan het verlangen in een relatie nieuw leven inblazen.

2. Plan een date

Naast gepassioneerd zoenen, kenmerkt het begin van een relatie zich vaak ook door leuke en romantische dates. Deze afspraakjes, in al hun perfectie, hielpen jullie beiden om even los te koppelen van andere dingen. Het waren tevens momenten waarop jullie al jullie aandacht konden richten op jullie samenzijn.

In de loop der jaren krijgen we echter te maken met steeds meer  verantwoordelijkheden. Zo krijgen we misschien kinderen, kopen we huizen, maken we carrière en noem het allemaal maar op. Dit maakt het moeilijker om de routine te doorbreken en iets speciaals in te plannen, zoals een leuke en romantische avond met je partner.

Ook al is het echter moeilijk om tijd vrij te maken om samen te zijn, is het ontzettend belangrijk om vaak samen op pad te gaan om je relatie te versterken. Het maakt niet uit wat jullie doen. Het belangrijkste is om te laten zien hoe belangrijk jullie voor elkaar zijn.

“Je vergeet misschien met wie je lachte, maar je zult nooit vergeten met wie je huilde.”

Gibran Kahlil Gibran

3. Zorg voor je fysieke en emotionele gezondheid

Als je je fysiek en emotioneel niet goed voelt, dan kan dit ook je seksdrive beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om goed te zorgen voor je uiterlijk en je gezondheid. Zo zul je meer kunnen genieten van intieme momenten.

Om je goed te voelen, moet je gezond eten, sporten, een goed gevoel van eigenwaarde hebben en emotionele stabiliteit ervaren.

Jezelf kennen en voor jezelf zorgen is ook ontzettend belangrijk om de vlam van de liefde brandend te houden. Fysieke aantrekkingskracht is de sleutel om het verlangen in een relatie niet te verliezen.

Studies tonen aan dat een goed verzorgd fysiek uiterlijk de fysieke aantrekkingskracht versterkt. Zorgen voor je lichamelijk welzijn kan tevens een positief effect hebben op je emotionele gezondheid.

4. Het verlangen terugbrengen in je relatie: verras je partner

Iedereen vindt het leuk om verrast te worden. Wanneer je echter al langere tijd met je partner samen bent, is het gemakkelijk om de kleine details die hij of zij leuk vindt of die vaker voorkomen tijdens het begin van je relatie te vergeten.

Er zijn honderden manieren om je partner te verrassen. En dan hebben we het echt niet over grote of speciale geschenken. Nee, het enige dat je hoeft te doen is je liefde op onverwachte manieren laten zien. Het gaat om de kleine dingen die laten zien hoeveel je om die ander geeft.

Meisje verrast haar partner

5. Ga naar een relatietherapeut

Recente statistieken tonen aan dat meer dan 50% van de vrouwen en 20% van de mannen toegeven niet gelukkig te zijn met hun seksleven. Sterker nog, velen zijn het erover eens dat ze hun relatie moeten verbeteren, maar weten niet hoe. In deze gevallen moet je mogelijk advies inwinnen bij een relatiedeskundige.

Net zoals elke andere therapeut, zal deze jullie strategieën geven om het verlangen in jullie relatie nieuw leven in te blazen.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Understanding the phenomenon of sexual desire discrepancy in couples


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.