Is het niet geweldig om te dromen dat alles mogelijk is?

Is het niet geweldig om te dromen dat alles mogelijk is?

Laatste update: 14 oktober, 2017

Is het niet geweldig om te dromen dat alles mogelijk is, dat alles binnen je bereik ligt, binnen je verlangen en je inspanning, dat je zojuist met een project begonnen bent en de hoop je overweldigt, jou dat duwtje in de rug geeft dat jou tegen alle verwachtingen in doet gaan zonder dat iets er ook maar toe doet?

Elke reis begint met een eerste stap, met iets dat je kunt dromen en dat je tot werkelijkheid probeert te maken. En het is precies dat moment, precies dat ogenblik, dat al jouw energie gericht is op dat ene doel; het is het moment dat je ziet dat alles mogelijk is als je bereid bent ervoor te vechten.

Vervolgens begin je stap voor stap alles te doen dat nodig is om dichter bij je doel te komen, hoe ver weg het ook mag zijn. Je stroomt over van energie en vechtlust. Dit is wanneer je ziet dat het onmogelijke mogelijk is als je ervoor vecht met hand en tand.

Maar dan kom je erachter dat niet alles geweldig is, dat je eerste poging mislukt, dat je tweede poging mislukt, en dat misschien nog wel veel meer pogingen mislukken, en dan houdt dat wat mogelijk was op te bestaan. Maar als het eerst mogelijk was, waarom zou het nu dan niet langer mogelijk zijn?

Man Rent Met Schaduw Van Wolf

Het verschil tussen ‘willen’ en ‘kunnen’ is geloven

Het doel is hetzelfde, maar jij niet, en dat is waar de twijfel zijn lelijke kop opsteekt, waar de monsters in jou de weg vrijmaken voor twijfels over jezelf en jouw vermogens, om de hoop en dromen die jij had toen je dit doel begon na te jagen van het pad te vegen.

En dit is het moment dat je, beetje bij beetje, je eigen ergste vijand begint te worden, dat je ophoudt hoopvol te zijn en jezelf begint te verdrinken in depressie. Het is het moment dat je, in plaats van te dromen, obstakels op je eigen pad plaatst. Dat je stopt met het bouwen van bruggen en in plaats hiervan vallen zet voor jezelf.

Het is het moment dat je vergeet dat het enige verschil tussen willen en kunnen geloven is, want als je gelooft dat je het kunt, dan zul je ervoor vechten, en als je ervoor vecht zonder ooit op te geven, zul je het, vroeg of laat, bereiken. Omdat als je ervoor vecht en al je energie steekt in het bereiken ervan, zelfs de ongrijpbare Vrouwe Fortuna eraan zal moeten toegeven dat jij zult slagen.

Regenboog Schijnt Op Handen Van Degene Die Kan Dromen Dat Alles Mogelijk Is

Dromen is het geheim, maar houd je voeten op de grond

Dromen, vechten, betekent echter niet dat je niet met beide voeten op de grond moet blijven staan. Vechten betekent niet dat je niet langer realistisch hoeft te zijn. Je blijft weten dat het behalen van je doel niet makkelijk is, maar je blijft er tegelijkertijd in geloven, net zoals je in jezelf blijft geloven. Dit is hoe je het lot de kans geeft om bergen te verzetten.

Vertrouwen in jezelf betekent niet dat je moet proberen om een regenboog met beide handen vast te grijpen of om al het water uit de zee in één fles te stoppen. Jouw dromen zijn niet te groot als je jezelf niet te klein maakt om ze na te jagen. Het moment om te vechten is nu, doe er geen leven lang over om hier achter te komen.

Angst en twijfels kunnen uiteindelijk ontzettend groot en krachtig worden wanneer je struikelblokken op je weg begint tegen te komen, maar vergeet niet dat jouw dromen rusten op hoop. Verlies de hoop niet, want als je de hoop verliest verlies je jouw vermogen om te vechten, en als gevolg hiervan, jouw dromen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.