De 18 meestvoorkomende seksuele fantasieën

Wat zijn de meestvoorkomende seksuele fantasieën? Seks hebben in het openbaar? Onszelf voorstellen met onze ex? Ontdek de antwoorden van zowel mannen als vrouwen in deze enquête!
De 18 meestvoorkomende seksuele fantasieën
Laura Ruiz Mitjana

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Laura Ruiz Mitjana.

Laatste update: 05 juli, 2023

Seksuele fantasieën lijken nogal taboe te zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Maar waar hebben we het precies over als we deze term gebruiken? Wat zijn de meestvoorkomende seksuele fantasieën?

Een seksuele fantasie is een mentale voorstelling die we, vaak onbewust, maken van seksuele ervaringen die we graag zouden willen hebben (of die we ons gewoon inbeelden). We stellen ons deze scènes vooral graag voor omdat ze ons opwinden.

Volgens Sigmund Freud, de vader van de psychoanalyse, zijn dit “voorstellingen die niet bedoeld zijn om uitgevoerd te worden.Seksuele fantasieën kunnen echter wel worden vervuld. Wat zijn de feiten? In dit artikel geven we je de resultaten over de meestvoorkomende seksuele fantasieën bij mannen en vrouwen, volgens twee onderzoeken waaraan beide geslachten deelnamen.

De meestvoorkomende seksuele fantasieën

Een onderzoek uitgevoerd door een toonaangevend datingportaal voor getrouwde mensen in het Verenigd Koninkrijk onthult tien van de meestvoorkomende seksuele fantasieën. Het onderzoek werd uitgevoerd onder zowel mannen als vrouwen.

We maken je alvast lekker met een verrassend resultaat. 55 procent van de respondenten zei dat ze graag seks zouden hebben met hun ex. Is dat echt zo, of was dat gewoon het eerste wat in hen opkwam?

Zonder verder oponthoud, hier zijn de andere seksuele fantasieën die de deelnemers noemden. Misschien zullen ze je verrassen.

1. Seks hebben met de ex

Zoals we al zeiden, was dit het populairste antwoord. Opnieuw seks hebben met een ex-partner staat bovenaan de lijst van seksuele fantasieën.

2. Een scène op tv naspelen

Stel in bed met laptop

De op één na populairste fantasie van de respondenten was het naspelen van een seksscène die ze op tv hadden gezien. Tot 40 procent gaf aan dit een leuk idee te vinden!

3. Seks hebben met een beroemdheid

Een andere van de meestvoorkomende seksuele fantasieën, volgens de enquête van het portaal, zou zijn om seks te hebben met een beroemdheid, of gewoon iemand die bekend is. Tot 38 procent van de respondenten zei dat ze dit een leuk idee zouden vinden.

Hier lijken we het idee te hebben om iemand te idealiseren die in de publieke belangstelling staat, gemengd met het feit dat ze bijna zeker “onbereikbaar” zijn. Het lijkt erop dat onze geest houdt van het idee van een uitdaging!

4. Seks met de huidige partner

Dit kan ook een seksuele fantasie zijn, omdat mensen hun fantasie op hol laten slaan door zich seks met hun huidige partner voor te stellen. Maar liefst 36 procent van de respondenten noemde deze specifieke voorkeur.

Het lijkt er dus op dat we ook van het “vertrouwde” houden. Dit wordt ongetwijfeld beïnvloed door de herinneringen en ervaringen die we al hebben gehad met die persoon, al die keren dat we ons echt opgewonden en gepassioneerd hebben gevoeld.

5. Seks met een onbekende

Stel heeft seks

Een andere van de meestvoorkomende seksuele fantasieën is die waarin mensen zich voorstellen dat ze seks hebben met een volslagen vreemde, iemand die ze totaal niet kennen. De morbide fascinatie van mensen voor het onbekende heeft hier veel invloed. Maar liefst 29 procent van de respondenten koos deze optie.

6. Seks met een collega

Op de zesde plaats zei 27 procent van de respondenten dat een van hun seksuele fantasieën was om zich voor te stellen dat ze een affaire (of seks) hadden met een collega. Het is heel gewoon om te fantaseren over seksuele ervaringen met mensen met wie we werken. Wie heeft dit niet ooit meegemaakt?

7. Seks met een vriend

Het is niet nodig om “zo ver” te gaan met een vreemde, en zelfs niet met je huidige partner. Het blijkt dat een andere veelvoorkomende seksuele fantasie is om je voor te stellen dat je seks hebt met een vriend. Tot 25 procent van de respondenten, een kwart van de deelnemers, zei dat ze over deze mogelijkheid fantaseren.

Sommige mensen voelen al jaren een geheime liefde voor een echt goede vriend, wat waarschijnlijk heeft geleid tot deze reactie in het onderzoek.

8. Een triootje (of groepsseks)

Een andere van de seksuele fantasieën die de respondenten kozen, was seks hebben in een triootje, of groepsseks. In de enquête werd niet precies aangegeven hoeveel mensen zouden moeten deelnemen aan deze denkbeeldige seksuele daad. Maar 19 procent van de respondenten antwoordde dat dit een van hun fantasieën was.

9. Seks in het openbaar

Op de negende plaats vinden we de fantasie om seks te hebben op een openbare plaats (vaak met de mogelijkheid om door anderen gezien te worden). Veertien procent van de deelnemers koos voor deze optie. Het lijkt erop dat het risico (in dit geval het risico om ontdekt te worden) onze fascinatie wekt om deel te nemen aan dit soort seksuele handelingen.

De 18 meestvoorkomende seksuele fantasieën

10. Seks hebben met een politieagent

Op de laatste plaats, met 11 procent van de “stemmen”, vinden we nog een van de populairste seksuele fantasieën: seks hebben met een politieagent. Dit kan te maken hebben met de morbide fascinatie voor autoriteit, grenzen verleggen, macht misbruiken of opgewonden raken van het uniform. Of het kan een mix van al deze dingen zijn, wie zal het zeggen?

Seksuele fantasieën bij mannen en vrouwen

Het onderzoek onthult niet alleen de meestvoorkomende seksuele fantasieën, maar ook nog wat andere merkwaardige informatie over verschillen tussen mannen en vrouwen.

In het geval van vrouwen zijn zij degenen die het meest denken aan nog een keer seks hebben met hun ex (althans, dat zeggen ze in het onderzoek). 57 procent van hen antwoordde zo. Hetzelfde percentage vrouwen fantaseert over seks met een beroemdheid.

Bij mannen zijn hun fantasieën meer gericht op triootjes, orgieën en seks met vreemden. Er was echter niet al te veel verschil in de algemene percentages tussen mannen en vrouwen, dus het lijkt erop dat we toch niet zo verschillend zijn.

Meer onderzoeken over seksuele fantasieën

Een ander onderzoek, dit keer uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Psychologie van de Universiteit van Quebec, Canada, onthulde nog andere seksuele fantasieën. Sommige daarvan komen overeen met de eerder genoemde. In het geval van vrouwen waren dit de resultaten (in volgorde van hoogste naar laagste voorkeur):

 • Seks hebben op een romantische plek.
 • Seks hebben op onbekende, vreemde of ongewone plaatsen.
 • Orale seks ontvangen.
 • Gemasturbeerd worden door de partner.
 • Seks hebben met iemand anders dan hun partner.
 • Een onderdanige rol spelen in de seks.
 • Seks hebben op een openbare plaats.
 • Deel uitmaken van een triootje of een orgie.

En hoe zit het met mannen? Hun meestvoorkomende seksuele fantasieën waren volgens het onderzoek de volgende:

 • Orale seks.
 • Seks hebben met meer dan één vrouw tegelijk.
 • Seks hebben met iemand die niet hun partner is.
 • Onverwachte seks.
 • Kijken hoe twee vrouwen seks hebben.
 • Een partner laten klaarkomen op haar.
 • Seks hebben in een romantische omgeving.
 • Gemasturbeerd worden door je partner.
 • Deel uitmaken van een orgie met meer dan drie vrouwen.

Zoals we kunnen zien, zijn er niet zoveel verschillen tussen mannen en vrouwen als we hadden gedacht als het gaat om seksualiteit, opwinding en verbeelding. We hebben de meestvoorkomende seksuele fantasieën bij beide seksen gezien, en hoe sommige daarvan hetzelfde zijn.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.