Bedankt voor wie je bent

Bedankt voor wie je bent

Laatste update: 24 augustus, 2016

Bedankt dat je blijft, dat je niet weggaat, dat je alle regels breekt, dat je niets geeft om vooroordelen, dat je niet toegeeft aan verwachtingen, dat je niet zoekt naar excuses, dat je geen verdriet veroorzaakt…

Bedankt dat je bent wie je bent en dat je de plek verovert die je wenst te bezetten. Bedankt, want ik weet dat het soms niet makkelijk is om die rol te vervullen.

Dankzij jou ben ik gaan begrijpen dat ware liefde nooit vergaat, dat het nooit onderhandelbaar of voorwaardelijk is. Je hebt me geleerd dat het je taak is om te verblijven waar je besluit te zijn…

Zusjes

Ik ben een beter mens sinds ik je ken

Sinds ik je heb ontmoet, ben ik een beter mens… completer, gelukkiger, met meer wensen en minder angsten. Ik vind het fijn om iemand te hebben die mijn geesten, angsten en demonen kent. Ik vind het fijn dat je alles over me weet en nog altijd zonder twijfels bij me blijft. Ik vind het fijn dat je van me houdt zelfs wanneer ik het niet verdien. Ik vind het fijn dat je me hebt doen begrijpen dat fouten een deel zijn van ons wezen.

Ik vind het fijn om met jou vooruit te bewegen, hand in hand, en te begrijpen dat het leven niet zo donker is als de geesten me willen doen geloven. Ik vind het fijn om motieven te verzamelen die me een beter persoon maken, wetende dat jij en ik twee zandkorrels zijn en dat dat genoeg is om de wereld te veranderen.

Boot

Bedankt voor het voorkomen van mijn ondergang

Bedankt dat je me ervan weerhoudt te verdrinken in verdriet, onwil en spijt. Bedankt dat je me redenen geeft om door te blijven gaan, om mijn ogen te openen en dat je me helpt te ontdekken dat ieder van ons een wereld is die wacht om verkend te worden.

Bedankt dat je me vergeeft voor mijn nalatigheid, dat je aan mijn zijde vaart, dat je me naar de kust leidt, dat je me dwingt te zwemmen in rivieren van opoffering, werk en uitdaging. Bedankt voor je vertrouwen, dat je me laat dromen, dat je gelooft dat ik in staat ben wegen te bewandelen die ik me niet eens had kunnen voorstellen.

Bedankt dat je me zonder woorden vertelt dat er verbintenissen bestaan die niet kunnen worden verbroken, dat niet alles gaat over gebruiken en weggooien, dat je niet hoeft op te vallen om te schitteren, dat we allemaal onvergetelijk zijn en dat sommige omhelzingen al onze gebroken stukjes weer kunnen lijmen.

Bedankt dat je aan de andere kant van de verbintenis staat, dat je je armen naar me uitreikt, dat je onze verbintenis niet verlaat, dat je er wat tijd overheen laat gaan en de afstand niet bestraft.

Bedankt dat je de pijn achter mijn glimlach herkent, dat je weet wanneer het niet goed met me gaat, dat je me begrijpt, dat je me warmte biedt, dat je me jouw zuurstof geeft, me doet herleven, me niet doet verdrinken of dingen van me eist en dat je me niet vergiftigt.

Zon

Het belang van significante relaties

Er zijn sommige mensen die simpelweg onder onze huid kruipen, die de plaats worden waar we altijd naar terugkeren. Met hen ervaren we momenten vol liefde, begrip en vertrouwen.

Dat wil zeggen: sommige mensen worden onze psychologische lucht, omdat ze ons laten ademen en onze longen vullen met alles wat authentiek is. Deze relaties helpen ons om door te gaan, om onze eigen weg te vinden en de reis te begrijpen.

We hebben het geluk te worden gevoed door duurzaamheid, zelfliefde en gemeenschappelijke interesses. Alles is makkelijker wanneer je vergezeld wordt, wanneer je weet dat er om de hoek iemand is die op je wacht, wanneer je weet dat je geliefd wordt en dat je deze liefde verdient.

Want significante relaties beschikken over de perfecte woorden voor ieder moment. Ze zien de hoeveelheid kusjes die ons ontbreken, ze kennen de waarde van wederkerigheid en dankbaarheid. Ze laten ruimte over voor onze essentie, ze zijn ons kompas, ze ruiken en proeven als thuis…


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.