Deze 5 gewoontes doen je sneller verouderen

Deze 5 gewoontes doen je sneller verouderen

Laatste update: 13 juli, 2016

We leven in een wereld die geobsedeerd is door schoonheid en fysieke verschijning. We denken dat het uiterlijk alles is en we zoeken naar het elixer van de eeuwige jeugd in dure schoonheidsbehandelingen en strenge diëten. Het is alsof we niet gewoon kunnen accepteren dat ouder worden onderdeel is van het leven, van ons leven.

Waar we ons echt op moeten concentreren terwijl we ouder worden, in plaats van ons uiterlijk, is onze gezondheid. Een slechte gezondheid weerhoudt ons ervan deel te nemen aan activiteiten die we leuk vinden.

Gezondheid is werkelijk belangrijk en toch besteden we er grotendeels van de tijd geen aandacht aan. Zorgen voor onze gezondheid zal ons doen stralen en ervoor zorgen dat we onze natuurlijke schoonheid door de jaren heen zullen kunnen behouden.

Tijd

Heb je enkele van de volgende gewoontes? Zo ja, dan kan het zo zijn dat je het verouderingsproces aan het versnellen bent.

1. Ongezond eten

Suikers, zout, verzadigde vetten en verwerkte voedingsmiddelen zijn niet bevorderend voor onze gezondheid. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam sneller oxideert, als een slecht onderhouden klok.

Eet verse voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, vis of mager vlees en drink thee. Groene en witte thee zijn twee geweldige bronnen van antioxidanten en ja, laat de witte suiker ook maar gelijk staan. Kies in plaats hiervan voor bruine suiker, stevia of agave. Vergeet niet om water te drinken zodat je gehydrateerd blijft; goede hydratatie draagt bij aan een gezonde, jonge en mooie huid.

2. Te veel in de zon zitten

De zon, en de vitamine D waarvan deze ons voorziet, zijn geweldig voor het lichaam. Als we leven in een land waar de zon vaak schijnt, hebben we geluk; maar volgens deskundigen is de hoeveelheid zon die we opvangen terwijl we dagelijks op pad zijn genoeg.

Hoewel op het strand liggen een uitstekende manier is om tot rust te komen, zal te veel tijd in de zon ons lichaam vroegtijdig doen verouderen, zowel van binnen als van buiten. Onze huid zal sneller rimpels vertonen, zonnevlekken zullen verschijnen en we zullen er ouder uitzien, om het maar niet eens te hebben over ons risico op het ontwikkelen van huidkanker.

3. Een slechte emotionele gezondheid

Altijd boos zijn, je te veel zorgen maken, door het leven racen of te gestrest zijn, vertaalt zich allemaal in een hele reeks van pijntjes en ziektes, zoals buikpijn, hoofdpijn, problemen met onze spieren en botten. Sla een nieuwe weg in, begin anders naar jezelf te kijken en zoek naar een andere manier.

Besteed aandacht aan de goede dingen die je hebt in plaats van je te richten op al het negatieve. Probeer te voorkomen dat je zo vaak boos bent en laat stress niet je leven bepalen. Accepteer situaties, accepteer de wereld zoals deze is en kijk naar het leven met een lach.

4. Te veel routine

Altijd maar terugvallen op routine is nog zo’n gewoonte die ons sneller doet verouderen. Wanneer we het gevoel hebben dat we alles hebben gedaan, dat niets ons meer verrast en simpelweg elke dag weer hetzelfde is, dan zullen we zowel van binnen als van buiten beginnen te verouderen.  

Ga naar de film, naar het theater, naar een museum en doe dingen die je verrijken. Je zult je alerter, actiever en zeker weten jonger voelen. Als je de opwinding en het verlangen om altijd te blijven leren erin weet te houden, dan zul je zien hoe jij en alles om je heen jonger zal lijken.

5. Te weinig slapen, roken, drinken en een sedentaire leefstijl

Er bestaan geen ergere gewoontes dan deze als het aankomt op het sneller doen verouderen van ons lichaam. Slaap zorgt ervoor dat we van binnen en van buiten herstellen; het doet ons lichaam en onze geest ontspannen en houdt ons jong en gezond.

Roken is giftig voor ons lichaam en de lichamelijke effecten zijn drastisch en overduidelijk. Hoewel een glas wijn of bier per dag is toegestaan, zal het drinken van te veel alcohol vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Tot slot is het krijgen van te weinig beweging een fundamentele factor in het verouderingsproces. Zorg ervoor dat je elke dag wat aan lichamelijke beweging doet, zoals traplopen, wandelen of dansen, en je zult je niet alleen jeugdiger voelen, maar er ook jeugdiger uitzien.

Vergeet alle crèmes en behandelingen; verander je gewoonten om er jonger uit te zien en je ook zo te voelen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.