10 tot nadenken stemmende citaten van Marilyn Monroe

10 tot nadenken stemmende citaten van Marilyn Monroe

Laatste update: 09 juli, 2016

Ondanks het feit dat Marilyn Monroe altijd de rol van de leeghoofdige en naïeve blondine speelde, weten we allemaal dat ze een ontzettend intelligente vrouw was. Ze zeggen dat ze een koffer vol boeken bij zich droeg wanneer ze reisde en haar persoonlijke bibliotheek bestaande uit meer dan 400 hoogstaande boeken is het bewijs van haar goede smaak wat betreft literatuur.

Sommige bronnen zeggen dat Marilyn een bovengemiddeld IQ had van 165. Dit is hoger dan het IQ van Albert Einstein, wat 160 was, en dat van Stephen Hawking, 152.

Maar het beste bewijs van de intelligentie van Marilyn zijn misschien wel de woorden die ze ons naliet.

“Ik vind het helemaal niet erg om in een mannenwereld te leven, zolang ik er maar een vrouw in kan zijn.”

Zelfs vandaag de dag weerklinken deze woorden nog, want vrouwen vechten nog altijd tegen vrouwendiscriminatie, vooral op de werkplek.

“Het is beter om ongelukkig alleen te zijn, dan om ongelukkig te zijn mét iemand.”

De normen van de maatschappij dicteren dat het de ‘norm’ of het ‘ideaal’, is om een partner te hebben. In werkelijkheid hebben heel veel mensen tijd alleen nodig om aan zichzelf te werken.

“De man hoort de stemming en de geest van de vrouw te stimuleren om seks interessant te maken. De echte minnaar is de man die je al kan opwinden door slechts je hoofd aan te raken of naar je te glimlachen.”

Koppel

Weer zo’n intelligent citaat dat speciaal aan mannen is opgedragen. Vrouwen kunnen veel meer van seks genieten wanneer een man weet hoe hij haar moet benaderen en aandacht besteedt aan de kleine details.

“Mensen begonnen te zeggen dat ik lesbisch was. Ik glimlachte. Er is niets mis met seks als er liefde is.”

Weer laat Marilyn zien dat ze een moderne vrouw was, zonder vooroordelen. Want inderdaad, wat is er mis met iemands seksuele geaardheid?

“Honden bijten me nooit – alleen mensen.”

Bekijk de wereld van tegenwoordig, met al die giftige mensen erin, en dit citaat spreekt voor zich.

“Succes kan ervoor zorgen dat veel mensen je haten. Ik wou dat het niet zo was. Het zou geweldig zijn om van succes te genieten zonder jaloezie te hoeven zien in de ogen van de mensen om je heen.”

Deze woorden zijn zo waar. Het is jammer dat mensen zo vaak het succes van anderen niet toejuichen.

“Liefde hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar echt is.”

Soms vragen we te veel van de liefde. Het kan nooit perfect zijn, want wij zijn niet perfect. Wat belangrijk is, is dat de persoon die we aan onze zijde hebben oprecht van ons houdt.

“Schep niet op over dat je mijn eerste liefde bent geweest, want je was niet slim genoeg om de laatste te zijn.”

De eerste persoon die jouw hart steelt, blijf je je altijd herinneren, maar de laatste persoon – de persoon die je vindt na wat aanvoelt als een eeuwigdurende zoektocht – is pas echt bijzonder.

“Geluk vind je in jezelf, niet naast een ander.”

Meisje

We moeten allemaal het geluk kunnen vinden in onszelf. We kunnen geen geluk vinden in een willekeurig iets of willekeurig persoon. Het belangrijkste is om van jezelf te houden en om gelukkig te zijn met wat je hebt en wie je bent, los van anderen.

“Een vrouw die nergens om vraagt, verdient alles.”

Als je zo’n vrouw in je leven tegenkomt, laat haar dan niet gaan… want ze is het echt waard!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.