Sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek
Een van de belangrijkste momenten bij het zoeken naar een baan is wanneer een kandidaat zijn of haar sterke en zwakke punten presenteert tijdens een sollicitatiegesprek. Veel kandidaten worden afgewezen vanwege de antwoorden, dus iedereen moet voorbereid zijn op deze vragen.
De basis van een succesvol sollicitatiegesprek is gebaseerd op eerlijkheid. Het maakt niet uit of je liegt over een vaardigheid of vaardigheid als je het niet kunt bewijzen. Zet deze praktijk daarom aan de kant en concentreer je op wat je kunt laten zien als je de baan krijgt.
Sterke punten in een sollicitatiegesprek
Net zoals je ervoor zorgt dat je je goed kleedt voor het sollicitatiegesprek, moet je er ook voor zorgen dat je je sterke punten benadrukt. Je sterke punten kunnen immers je zwakke punten overschaduwen, ervoor zorgen dat je goed bij het bedrijf past en een latente behoefte binnen het bedrijf vervullen.
Door over je sterke punten te praten, heb je de kans om de talenten en vaardigheden te benadrukken die jou de beste keuze voor de functie maken. Als je ze noemt, geef dan voorbeelden van hoe je ze hebt gebruikt en hoe ze je eerdere werkprestaties hebben beïnvloed.
1. Teamwerk
Teamwerk (Engelse link) is een zeer goede eigenschap om te noemen. Het is zelfs een van de meest gezochte vaardigheden door werkgevers, vooral in contexten waar groepsdeelname vereist is.
Het is een indicator van veel andere aspecten die waardevol zijn bij het overwegen van een aanwerving: communicatieve vaardigheden, het vermogen om kennis te delen, de bereidheid om anderen te helpen, ideeënmanagement enzovoort. Zorg er daarom voor dat teamwerk een van de sterke punten is die je in een sollicitatiegesprek aan bod moet laten komen.
“Een van mijn sterkste punten is teamwork. Op mijn laatste project werkte ik samen met een groep collega’s en mijn vermogen om samen te werken en effectief te communiceren droeg aanzienlijk bij aan het succes van het team.
2. Creativiteit
Creativiteit is samengevat in iemands vermogen om nieuwe en originele ideeën te genereren die, in het geval van een bedrijf, het beheer ervan vergemakkelijken, de ontwikkeling ervan bevorderen of het op weg zetten naar succes.
Experts zeggen dat creativiteit en bedrijfsprestaties (Spaanse link) positief samenhangen . Als je creativiteit tot je sterke punten rekent, kun je je waarde als toekomstige werknemer vergroten.
“Creativiteit is ook een van mijn sterke punten. In mijn vorige baan kwam ik bijvoorbeeld met verschillende creatieve oplossingen die de verkoop met 10% deden stijgen. Dit laat zien hoe mijn vermogen om innovatieve en bruikbare ideeën te genereren tot positieve resultaten kan leiden.
3. Specialiteit of vaardigheid
Het hebben van een specifieke vaardigheid, praktisch of theoretisch, is nog steeds een waardevol bezit. Hoewel het waar is dat tegenwoordig de voorkeur wordt gegeven aan werknemers met multifunctionele vaardigheden.
Expertise kan een aanzienlijk verschil maken in het ecosysteem van een bedrijf. Het komt voort uit de vaardigheden en mogelijke studies die zijn verworven. Ervaring weegt echter het zwaarst, dus hoe meer je verzamelt, hoe aantrekkelijker je bent voor een werkgever. Maar pas op: schep niet te veel ervaring op als je denkt dat je daardoor een overgekwalificeerde kandidaat wordt.
“Dankzij mijn expertise in digitale marketing, ondersteund door mijn ervaring met succesvolle campagnes voor verschillende bedrijven, kan ik diepgaande kennis en bewezen resultaten op dit gebied bieden.
4. Organisatie
In elke baan zijn organisatie en orde welkom. Of het nu gaat om face-to-face banen of banen op afstand, het is goed om een georganiseerde werknemer te hebben. Orde betekent efficiënter en systematischer werken en zich houden aan processen die succes garanderen.
“In mijn werk en persoonlijke ervaring heb ik me altijd onderscheiden door mijn vermogen om orde te houden in mijn taken en dingen. Ik weet mijn tijd goed te verdelen over taken, ik systematiseer mijn activiteiten, ik orden mijn documenten zo dat ik efficiënt kan vinden wat ik nodig heb….”. Over het algemeen ben ik erg georganiseerd.
5. Openheid van geest
Dit type openheid is essentieel op het werk omdat het werknemers minder cognitief rigide maakt. Het stelt mensen ook in staat om open te staan voor opbouwende kritiek en voor de perspectieven van hun collega’s en managers.
Hierdoor is het mogelijk om een inclusief en divers werkklimaat te creëren. Dit is van grote waarde omdat het de groei van de organisatie bevordert door diversiteit aan ideeën te tolereren, te accepteren en te gebruiken om de bedrijfsdoelen te bevorderen.
“Een van mijn sterkste punten is mijn ruimdenkendheid. In mijn vorige baan paste ik deze kwaliteit toe door uitdagingen met een open geest te benaderen, waardoor ik me gemakkelijker kon aanpassen aan verschillende situaties en kon leren van verschillende perspectieven”.
Andere voorbeelden van sterke punten
Naast de bovenstaande sterke punten zijn er nog andere die even belangrijk zijn. De bovenstaande voorbeelden zijn een leidraad om je te helpen je sterke punten te identificeren en te structureren.
Het is belangrijk dat je ze goed kent, net als wat het bedrijf waar je solliciteert vereist, zodat je kunt kiezen welke je in het sollicitatiegesprek wilt noemen. Andere sterke punten die nuttig voor je kunnen zijn, zijn:
- Initiatief.
- Veerkracht.
- Autonomie.
- Aandacht voor detail.
- Stress en frustratie kunnen verdragen.
- Timemanagement.
- Kritisch denken.
- Prestatiegerichtheid.
- Werken onder druk.
- Aanpassingsvermogen aan verandering.
- Vermogen om snel te leren.
De meest gewenste sterke punten in werkomgevingen
Er zijn een aantal sterke punten die zeer gewaardeerd worden in bedrijven omdat ze een goede werkomgeving creëren en de resultaten van werknemers verbeteren. Hier zijn er enkele.
1. Aanpassingsvermogen en flexibiliteit
Aanpassingsvermogen bepaalt alles. Als een werknemer zich niet aanpast aan de functies, het werktempo en het werkklimaat, zal hij of zij waarschijnlijk falen en zal het bedrijf meer middelen moeten investeren in een ander wervingsproces.
Daarom is het zo belangrijk voor werkgevers om werknemers te vinden die flexibel zijn en zich niet alleen aanpassen aan het bedrijf, maar ook aan de veranderingen in het bedrijf.
2. Effectieve communicatievaardigheden
Communicatie is essentieel op elke werkplek. Elk bedrijf communiceert en zijn werknemers moeten weten hoe ze de waarden waar het bedrijf voor staat moeten overbrengen. Communicatie is cruciaal voor het werken in een team, voor het coördineren van taken met andere collega’s en voor het uiten van innovatieve gedachten en ideeën. Het is een transversale vaardigheid.
3. Problemen oplossen
Problemen oplossen is ongetwijfeld een van de meest gewaardeerde vaardigheden. In elke baan zijn er problemen, uitdagingen en obstakels. Weten hoe je met elk van deze problemen omgaat en hoe je effectieve alternatieven voorstelt die het mogelijk maken om de juiste beslissingen te nemen, is van fundamenteel belang.
4. Teamwerk
Samenwerking tussen werknemers onderling en tussen werknemers en hun managers is de sleutel tot de groei van het bedrijf. Teamwerk is een van de fundamenten voor verbeterde productiviteit in organisaties. Saamhorigheid is kracht, zoals het gezegde luidt. Daarom wordt het zo gewaardeerd door recruiters.
5. Leiderschap en people management vaardigheden
Zelfs voor wie geen leidinggevende functie heeft, is leiderschap belangrijk, omdat je niet weet wanneer je de leiding van een team moet overnemen. Het vermogen om leiding te geven is essentieel omdat het helpt om anderen te begeleiden en te motiveren, om projecten te leiden en om teams te coördineren naar het bereiken van bedrijfsdoelen.
6. Emotionele intelligentie
We konden deze kracht niet weglaten. Emotionele intelligentie is niet alleen nodig om emoties van anderen te herkennen en erop te reageren, maar ook op de eigen emoties. Een werknemer die zijn of haar emoties weet te reguleren en weet om te gaan met die van collega’s is van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Emotionele intelligentie verbetert interpersoonlijke relaties en draagt bij aan succes.
Hoe je je sterke punten kunt identificeren
Misschien weet je niet precies wat je sterke punten zijn, dus in deze rubriek willen we je helpen om daar achter te komen. Hieronder geven we je een aantal aanbevelingen waarmee je je sterke kanten kunt identificeren. Als je meer wilt weten over elk van deze aanbevelingen, raden we je aan om ons artikel “6 manieren om je sterke punten te ontdekken” te lezen.
- Gestandaardiseerde instrumenten. Om je sterke kanten te identificeren kun je de VIA Character Strengths test gebruiken, gebaseerd op het model van Peterson en Seligman, en de Adult Needs and Strengths Assessment (Trek een paar minuten van je tijd uit om aan introspectie te doen. Vraag jezelf naar je vroegere successen, wat je leuk vindt, waar je goed in bent of waar je heel goed in bent, welke sterke punten anderen in je zien
Visualisatie en projectie. Stel je je beste toekomstige zelf voor en denk na over de sterke punten die jou kenmerken en hoe je daaraan kunt werken om je doelen te bereiken.
- Doe verschillende activiteiten. Verken nieuwe hobby’s of activiteiten om je sterke punten te ontdekken en waar je gepassioneerd over bent.
- Bouw je zelfportret van sterke punten. Analyseer elk gebied van je leven, zoals werk en privé, en identificeer waar je goed in bent en waardoor je je voldaan voelt.
- Reflecteer op wat je gelukkig maakt. Doe meer van wat je leuk vindt en observeer de sterke punten die op natuurlijke wijze uit deze activiteiten naar voren komen.
Lees ook dit artikel: Tips voor een sollicitatiegesprek
Belangrijke zwakke punten in een sollicitatiegesprek
De andere kant van de medaille zijn de zwakke punten die zich kunnen manifesteren in een sollicitatiegesprek. We hebben allemaal zwakke punten die verbeterd moeten worden en vaak zijn ze bepalend voor onze prestaties in een bepaalde baan.
Het is daarom aan te raden om die zwakke punten te kiezen die, ondanks dat ze met oprechtheid worden gezegd, je niet in een compromitterende situatie tegenover de werkgever brengen. Richt je op zwakke punten die niet essentieel zijn voor de baan waarop je solliciteert.
Hoewel het misschien ongemakkelijk is om erover te praten, moet je dat doen op een manier die laat zien dat je je inzet om ze te verbeteren. Probeer de interviewer daarom duidelijk te maken dat je eraan werkt. Laten we een paar voorbeelden bekijken.
1. Overmatige perfectie
Overmatige perfectie is een zwakte die tegelijkertijd sterke kanten heeft. Je kunt het relateren aan aandacht voor detail. Je concentreert je zo op het polijsten van de kleine onderdelen, dat je pas tevreden bent met iets als het aan bepaalde normen voldoet.
Dit is een nadeel, omdat het je vertraagt, ervoor zorgt dat je het niet eens bent met het concept “kwaliteit” van de groep en er zelfs voor kan zorgen dat je het grote geheel uit het oog verliest om je te concentreren op de details. Laat dit natuurlijk allemaal aan de interviewer over, maar houd het in je mouw, voor het geval hij of zij wil informeren naar de gevolgen.
“Een zwakte waar ik aan werk is te veel perfectie. Tegenwoordig probeer ik te accepteren dat perfectie soms niet zo noodzakelijk is voor succes.
2. Te extravert of te introvert
Te introvert of te extravert zijn kan in bepaalde contexten ook als een nadeel worden beschouwd. Beide persoonlijkheden kunnen tegen je werken als het gaat om het werken in een team, het doen van creatieve suggesties aan het bedrijf, het waarderen van de mening van anderen en het handhaven van een vriendelijke en prettige sfeer op het werk.
Hoe dan ook, het belangrijkste is dat je uitlegt dat je in dit opzicht verbeterd bent en dat je nu op weg bent naar meer evenwicht en stabiliteit. Ga er niet te diep op in, maar maak het duidelijk om te voorkomen dat het beeld ontstaat dat je iemand bent die zijn emoties niet onder controle heeft.
“Een van mijn andere zwakke punten is dat ik te introvert en verlegen ben. Desondanks heb ik geleerd om opener te zijn en meer tijd met mijn collega’s door te brengen. Daarnaast werk ik met een psychotherapeut om mijn sociale vaardigheden te verbeteren.
3. Problemen met het delegeren van werk
Veel mensen hebben problemen met het delegeren van werk. Hun perfectionisme, of wantrouwen tegenover de prestaties van anderen, kan ertoe leiden dat ze alle taken alleen willen uitvoeren. Over het algemeen zijn mensen die zich zo opstellen erg efficiënt, verantwoordelijk, proactief en competent; maar er zijn momenten waarop het delegeren van verantwoordelijkheid een noodzaak is.
“Taken delegeren is ook een van mijn zwakke punten. Ik heb echter geleerd hoe belangrijk het is om mijn collega’s te vertrouwen. Daarom oefen ik met het verdelen van verantwoordelijkheden om de efficiëntie en het teamwork te verbeteren.
4. Ongeduld
Ongeduld is een andere zwakte die je kunt zien in een sollicitatiegesprek. Toegegeven, het is niet de minst schadelijke zwakte voor je profiel, maar het is er wel een die je in je voordeel kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door te zeggen dat je ongeduldig bent om een project af te maken, omdat je er zo mee verbonden bent dat je niet kunt wachten tot het af is.
“Ik ben ongeduldig en dat maakt me soms angstig. Ik werk eraan om wat geduldiger te zijn en de wachttijden te verdragen, zodat ze me niet emotioneel beïnvloeden.
5. Moeite met spreken in het openbaar
Soms moet je, afhankelijk van je baan, een presentatie geven, aan je bazen of aan klanten, waarvoor je spreekvaardigheid in het openbaar nodig is. In deze context kanhet gebrek aan vermogen om ideeën te ontwikkelen in aanwezigheid van anderen een enorme zwakte zijn.
Dit kan je vermogen om vergaderingen te leiden of op zakelijke evenementen te communiceren beperken. Het is echter een van de zwakke punten die sterk verbeterd kan worden met oefening en het gebruik van communicatietechnieken.
“Een van mijn zwakke punten op het werk was dat ik moeite had met spreken in het openbaar. Maar omdat ik nu het belang van effectieve communicatie in de werkomgeving begrijp, zet ik me in om deze vaardigheid te verbeteren door middel van oefening en training”.
Meer voorbeelden van zwakke punten
Net als met sterke punten, geldt dat ook voor zwakke punten. Hier is een lijst met andere zwakke punten die je bij jezelf kunt identificeren:
- Versnippering.
- Uitstelgedrag.
- Gebrek aan ervaring.
- Weerstand tegen verandering.
- Gevoeligheid voor kritiek.
- Moeite met multitasking.
- Gebrek aan kennis van andere talen.
- Problemen met timemanagement.
- Problemen met werken onder druk.
Zwakke punten die in elke werkomgeving worden afgewezen
Er zijn verschillende zwakke punten die in de meeste banen niet worden getolereerd omdat ze een aanzienlijke negatieve invloed hebben op de productie, werkomgeving of procesefficiëntie. Het is beter om ze niet te noemen en er vooral aan te werken om ze te verbeteren.
1. Oneerlijkheid
In elke baan is vertrouwen essentieel. Bedrog creëert een klimaat van wantrouwen tussen collega’s en tussen de baas en de werknemer.
Het creëert een omgeving waarin het onmogelijk is om in iemands woord en inzet te geloven. Oneerlijkheid kan de reputatie van het bedrijf schaden en het vertrouwen en de relatie tussen het bedrijf en zijn klanten verbreken.
2. Disrespect
In elke levensstijl is respect cruciaal voor goede relaties en een vreedzame omgeving. Een respectloze werknemer creëert een vijandige omgeving om zich heen en kan leiden tot interpersoonlijke conflicten die de werkomgeving, het welzijn van andere werknemers en de productiviteit aanzienlijk beïnvloeden.
3. Onverantwoordelijkheid
Geen enkel bedrijf wil een werknemer onder zijn werknemers die zijn/haar taken niet uitvoert en de functies van zijn/haar functie verwaarloost. Onverantwoordelijkheid leidt tot een verslechtering van de kwaliteit van het werk, slechte of onvolledige leveringen, vermijdbare fouten, het niet uitvoeren van taken, enz.
4. Stiptheid
Stiptheid is een gebrek aan respect voor de tijd van anderen. Het is niet alleen een teken van onprofessionaliteit en gebrek aan inzet, het kan ook de werkstroom negatief beïnvloeden, leveringen vertragen, resultaten beïnvloeden door taken snel uit te voeren, vergaderingen vertragen, enz. Geen enkele werkgever wil dit voor zijn bedrijf.
5. Apathie
Apathie wordt gekenmerkt door onverschilligheid, gebrek aan motivatie, enthousiasme en interesse in de taken die op het werk zijn toegewezen. De apathische werknemer is niet proactief, neemt geen initiatief, is niet geïnteresseerd in de groei van het bedrijf, mist motivatie en energie om te innoveren en kan zelfs collega’s ontmoedigen.
6. Misbruik
Of het nu seksueel, fysiek of psychologisch is, geen enkele vorm van misbruik wordt getolereerd op de werkplek. Dit soort gedrag creëert een giftig klimaat dat de geestelijke en lichamelijke gezondheid van werknemers kan verstoren en juridische problemen voor de organisatie kan veroorzaken.
Hoe je je zwakke punten kunt identificeren
Hoewel we een aantal zwakke punten hebben genoemd, moet je de zwakke punten identificeren die kenmerkend voor je zijn, omdat je bovenal eerlijk moet zijn als ernaar gevraagd wordt. Zwakke punten noemen die je niet hebt is onethisch. Daarom zullen we je leren hoe je je zwakke kanten kunt herkennen.
- Evalueer je ervaringen. Denk aan de banen en situaties die je hebt gehad. Maak nu een lijst van die keren dat het moeilijk voor je was om goed te presteren of dat dingen niet gingen zoals je had verwacht. Welke vaardigheden denk je dat je miste om het beter te doen? Welke houding of aspecten zorgden ervoor dat je die keer faalde?
- Vraag om feedback. Praat met enkele collega’s, bazen of supervisors die je hebt gehad. Vraag hen naar de gebieden waar je je kunt verbeteren en de kwaliteiten die zij als zwakke punten in jou zagen.
- Analyseer moeilijke taken. Identificeer taken die je moeilijk vindt om te doen of die je vermijdt omdat je niet weet hoe je ze moet doen. Over het algemeen zijn deze activiteiten die je uit je veiligheidszone halen en je geld kosten tekenen van zwakheden.
- Bestudeer je collega’s. Observeer je collega’s en stel vast waarin zij uitblinken en waarin jij niet; bestudeer hun persoonlijkheid en de manier waarop ze hun werk doen. Door deze verschillen te analyseren krijg je een duidelijker beeld van wat je mist of wat voor jou een zwakte kan zijn.
- Denk na over je gebruikelijke fouten. Denk na over de fouten die het meest voorkomen in jouw werkgebied. Door deze analyse zul je je zwakke punten kunnen herkennen en de gebieden waarop je moeilijkheden hebt.
Hoe je je sterke punten kunt versterken en je zwakke punten kunt verbeteren
Je sterke punten versterken en je zwakke punten verbeteren is een continu proces dat inspanning, toewijding, zelfkennis en het gebruik van effectieve strategieën vereist. In de werkcontext is weten hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken cruciaal.
Om dit te bereiken moet je eerst je sterke punten identificeren. Vervolgens moet je presteren in die contexten waarin je ze kunt inzetten, gebruiken en versterken door te oefenen. Als je een goede probleemoplosser bent, neem dan banen aan waarin je voor grote uitdagingen komt te staan.
Wat je zwakke punten betreft, erken eerst wat ze zijn en accepteer ze zonder verwijten of destructieve kritiek. Stel vervolgens een actieplan op met specifieke doelen om hun invloed te verminderen. Als je bijvoorbeeld een uitsteller bent, begin dan met het leren beheren van je tijd en het toewijzen van middelen. Zoek professionele hulp als je de invloed van je zwakke punten niet kunt verminderen.
Met andere woorden, je moet openstaan voor opbouwende kritiek en je bewust zijn van de gebieden waar je je moet verbeteren. Probeer regelmatig feedback te krijgen van je leidinggevenden of collega’s. Informeer naar je zwakke punten en hoe je die kunt verbeteren, en bied jezelf aan voor functies of taken waarin je je sterke punten kunt versterken.
Misschien vind je dit artikel ook interessant: Hoe praat je over je zwakke punten in een sollicitatiegesprek?
Hoe communiceer je je sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek?
Als je je sterke en zwakke punten kent, kan de recruiter je beter waarderen en weten of je kwaliteiten overeenkomen met wat het bedrijf zoekt. Als je tijdens het gesprek in één vraag naar je sterke en zwakke punten wordt gevraagd, praat dan eerst over je zwakke punten. Op deze manier kun je afsluiten met je positieve kant.
Net zo belangrijk als het voorbereiden van je sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek is het managen van hoe je ze zegt. Hier zijn wat ideeën die je daarbij kunnen helpen:
- Wees eerlijk. Welke aspecten je ook kiest om te communiceren in een sollicitatiegesprek, als deze argumenten niet eerlijk zijn, heb je er weinig aan. Wees eerlijk, zodat je vroegtijdig ontslag voorkomt als je niet levert wat je hebt beloofd.
- Wees kort. Een sollicitatiegesprek is geen soap, dus je kunt niet uitweiden over dit antwoord. Denk aan de kwaliteit van je antwoorden, niet aan de kwantiteit. Communicatieve synthese zal een extra sterk punt zijn dat de interviewer zal waarderen.
- Focus op de vaardigheden die nodig zijn voor de functie. Noem de sterke punten die belangrijk zijn voor de functie. Daarom is het belangrijk dat je de functies kent die je in die functie zult uitvoeren, zodat je de vaardigheden kunt benadrukken waarmee je aan je doelstellingen kunt voldoen.
- Maak van zwakke punten sterke punten. Maak duidelijk hoe je je zwakke punten hebt gebruikt om professioneel te groeien. Als je zwakte bijvoorbeeld een gebrek aan leiderschap is, vertel dan hoe je daaraan hebt gewerkt en hoe dit tot uiting is gekomen in je werkvaardigheid.
- Gebruik een voorbeeld. Voor elke sterkte en zwakte moet je een voorbeeld geven dat laat zien hoe het in het verleden voor of tegen je heeft gewerkt. Gebruik echte situaties om de lijn van eerlijkheid te volgen.
- Blijf ontspannen. Tot slot zullen je sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek worden versterkt als je ontspannen blijft. Er zijn aanwijzingen dat de eerste indruk de algemene beoordeling bepaalt, een cognitieve vertekening die bekend staat als het halo-effect.
Voorbereiding
Experts van Harvard Business Review (Engelse link) raden aan om te repeteren voordat je solliciteert voor een face-to-face of virtueel sollicitatiegesprek. Op deze manier bereid je je antwoorden voor, moduleer je je gebaren, bouw je zelfvertrouwen op en voorkom je dat je halverwege moet improviseren.
Vul samen met het bovenstaande je sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek aan. Als je dit en de bovenstaande overwegingen in gedachten houdt, zul je zeker de balans in je voordeel doen doorslaan wanneer je solliciteert naar een baan waar je gepassioneerd over bent of die je nodig hebt.
Repeteer je sterke en zwakke punten vóór het sollicitatiegesprek
Zoals we hebben gezien, zijn persoonlijke sterke punten in een sollicitatiegesprek de sleutel om indruk te maken op de werkgever. Teamwork, creativiteit, specialiteit of vaardigheid en organisatie zijn enkele van de meest gewaardeerde vaardigheden in organisatorische omgevingen.
Aan de andere kant hebben we weliswaar zwakke punten, maar het is belangrijk dat je die tot uitdrukking brengt die niet te nadelig voor je zijn en die ook hun positieve kant hebben, zoals perfectionisme, aandacht voor detail of ongeduld.
Wanneer je je sterke en zwakke punten in een sollicitatiegesprek communiceert, is het noodzakelijk om eerlijk en kort te zijn en concrete voorbeelden te gebruiken om te illustreren wat je hebt gezegd. Repeteren voor het gesprek en kalm blijven tijdens het gesprek maken ook een goede indruk.
Met een goede communicatie- en presentatiestrategie kun je je kansen vergroten om de baan te krijgen waarop je hebt gesolliciteerd. Daarom nodigen we je uit om heel precies te bepalen wat je sterke en zwakke punten zijn.
Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.
- Baker, D. P., Day, R. & Salas, E. (2006).Teamwork as an essential component of high‐reliability organizations. Health services research, 41(42), 1576-1598. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1955345/
- Laker, B., Godley, W., Kudret, S. & Trehan, R. (2021, March 09). 4 Tips to Nail a Virtual Job Interview. Harvard Business Review. Consultado el 2 de mayo de 2023. https://hbr.org/2021/03/4-tips-to-nail-a-virtual-job-interview
- Córdoba, E. Castillo, J. Castillo, N (2018). Creatividad e innovación: Motores de desarrollo empresarial. Lámpsakos, (19), 55-65.
- https://www.redalyc.org/journal/6139/613964506006/html/
- Ortiz, D. (2021). Estudio de los sesgos cognitivos (efecto halo, efecto arrastre y filtro burbuja) presentes en el e-commerce: su impacto en la toma de decisiones y el aprovechamiento en las empresas [Tesis de pregrado, Universidad de los Andes]. Repositorio institucional Séneca. https://repositorio.uniandes.edu.co/handle/1992/53457?show=full