Wat betekent het als je droomt over geld?

Geld is een terugkerend element in de dromen van sommige mensen. Heeft het echter iets te maken met situaties uit het echte leven? Welke betekenissen worden door experts in de droomwereld aan dromen over geld toegeschreven? Ontdek het hier.
Wat betekent het als je droomt over geld?

Laatste update: 28 januari, 2022

In dit artikel bespreken we wat het betekent als je droomt over geld. Heb jij ooit over geld gedroomd? Als dat zo is, is het misschien interessant om te weten dat dit soort dromen verband houden met overvloed, succes en voorspoed.

Ze worden ook geassocieerd met persoonlijke energie en economische zorgen. Sommige auteurs beweren zelfs dat een droom over geld een manier is waarop je onbewuste je eigen persoonlijke energie manifesteert.

Je kunt op veel manieren over geld dromen. Je kunt dromen dat je het hebt, dat je het verliest, dat je het vindt, dat je het bewaart, dat je ernaar verlangt… Maar wat betekenen ze allemaal? Wat beweren de boeken over dit onderwerp over deze dromen? We gaan het je vertellen.

“We zijn zulke dingen waar dromen van gemaakt zijn, en ons kleine leven wordt afgerond door een slaap.”

Willem Shakespeare

Slapende man

Wat betekent het als je droomt over geld?

Voor degenen die de wereld van dromen hebben bestudeerd, kan dromen over geld verschillende betekenissen hebben. Op een generieke manier symboliseren ze het vermogen om succes en welvaart te bereiken. Dromen over geld staat dus voor veiligheid, zelfrespect, succes of waarden.

Aan de andere kant zijn er ook betekenissen gerelateerd aan liefde. Op deze manier symboliseert geld seksualiteit en macht. Dromen dat je geld hebt, is echter niet hetzelfde als dromen dat je ernaar verlangt, het verliest of het zelfs opeet. Wat symboliseren deze dromen?

Als je droomt over geld, tien verschillende vormen

Laten we eens kijken naar enkele van de meestvoorkomende dromen over geld en hun betekenis.

Dromen dat je geld verliest

Deze droom symboliseert een tijd van kwetsbaarheid in je echte leven of bewustzijn. Het kan een moment van ongeluk of hulpeloosheid betekenen. Deze droom houdt ook verband met de onbewuste angst (Engelse link) om iets te verliezen dat zeer waardevol voor je is. Het betekent echter ook geluk in het bedrijfsleven.

Dromen dat je veel geld hebt

Dit symboliseert eigenlijk een dreigend verlies van geld. Inderdaad, dromen dat je geld hebt verzameld, betekent dat je het in werkelijkheid gaat verliezen.

Dromen dat je geld leent aan iemand

Deze dromen suggereren dat er enkele ongemakkelijke en gênante situaties aan de horizon zijn. Ze zijn ook gekoppeld aan een moeilijke tijd in je leven die je momenteel doormaakt. Meer specifiek, dromen dat je geld geeft aan de meest behoeftigen symboliseert een daad van dankbaarheid jegens het leven die je geest sterkt.

Dromen dat je goud ontvangt

Dit is een goed voorteken. Het betekent dat je overvloedige rijkdom zult hebben, dat alles goed voor je zal gaan, en dat je in staat zult zijn om aan je grillen toe te geven.

Dromen dat je geld aan het tellen bent

Dit hangt samen met een tekort en met bepaalde liquiditeitsproblemen. Sommige auteurs brengen deze droom echter in verband met de mogelijkheid van goede winsten die nog moeten komen.

Dromen dat je geld steelt

In de wereld van dromen betekent dit de dreigende komst van gevaar. Het is eigenlijk een soort waarschuwingsbord. Aan de andere kant, dromen dat je partner geld van je steelt, betekent dat je te veel belang hecht aan en te veel opoffert voor je relatie.

Dromen dat je geld bespaart

Dit is een goed voorteken. Het duidt op rijkdom en comfort in overvloed. Aan de andere kant wordt dromen dat je geld uitgeeft (of zelfs verspilt) geïnterpreteerd als: ‘de ellende moet nog komen’.

Man die geld bespaart

Dromen dat je geld inslikt

Dit is een ietwat vreemde droom. Het betekent dat je huurling wordt. Andere auteurs beweren dat het de komst van een ernstige ziekte betekent. Onthoud echter dat droominterpretaties altijd met de nodige voorzichtigheid moeten worden bekeken.

Dromen dat je naar geld kijkt

Deze droom is gerelateerd aan welvaart en rijkdom. Hoewel dromen dat geld uit de hand loopt, wordt geïnterpreteerd als een verlies van energie in het bijzijn van andere mensen.

Dromen dat je een stapel munten vindt

Dit betekent dat je iets kwijtraakt dat met je werk te maken heeft. Aan de andere kant is dromen dat je geld vindt een heel goed voorteken.

Dromen van bankbiljetten

Als je droomt van stapels rekeningen die naar je toe komen, is dat omdat je denkt dat je er financieel goed voor staat. Als je daarentegen angstig wordt bij het zien van bankbiljetten, betekent dit dat je denkt in financiële problemen te zitten.

Als je over geld droomt: algemene betekenissen

Zowel in het echte leven als in de droomwereld staat geld voor allerlei materiële rijkdom. Op een generieke manier wordt geld in de droomwereld geïnterpreteerd als een soort persoonlijke energie, waarmee je elementen kunt verkrijgen die je nodig hebt, maar ook om je grillen te bevredigen.

Persoonlijke energie: Een bericht uit het onbewuste?

In zekere zin kunnen deze dromen worden geïnterpreteerd als een manier waarop je onbewuste je persoonlijke energie kan manifesteren. Deze energie is precies wat je in staat stelt al je acties uit te voeren. Daarom kan wat er met geld in je dromen gebeurt, buitengewoon belangrijk zijn.

Economische zorgen

Dit soort dromen is ook in verband gebracht met economische zorgen in het bewuste leven. In feite hebben deze zorgen in werkelijkheid de neiging om te fungeren als een trigger voor de vorming van dergelijke dromen.

In de wereld van dromen is er een zekere consensus van mening dat dromen over geld wordt geassocieerd met persoonlijke energie en creativiteit. Ze zijn ook gerelateerd aan je intieme verlangens.

Voor veel specialisten die de droomwereld bestuderen, kunnen dit soort dromen nogal specifieke betekenissen hebben. Ze manifesteren zich echter op verschillende manieren bij elk individu.

Je werkelijke situatie beïnvloedt je droomwereld. Achter je dromen gaan verborgen stukjes van je dagelijks leven, herinneringen, onopgeloste pijn, angsten of onbewuste verlangens schuil. Inderdaad, het is een mysterieuze en fascinerende wereld!


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.