Zeg me niet dat je me mist, zeg me waar en wanneer we mekaar kunnen zien

Zeg me niet dat je me mist, zeg me waar en wanneer we mekaar kunnen zien

Laatste update: 17 november, 2017

Het heeft geen zin om tegen me te zeggen dat je me mist, dat je echt graag tijd met me doorbrengt, dat je de momenten mist die we samen hebben doorgebracht, dat het alweer te lang geleden is…zeg me gewoon waar en wanneer we mekaar zullen zien! Al jouw woorden zullen geen inhoud hebben als je mij jouw tijd niet geeft.

Als je geen tijd kunt vrijmaken om met mij door te brengen, dan mis je me misschien wel niet echt, misschien heb je besloten om verder te gaan met je leven en de vriendschap of de liefde die ons bij elkaar heeft gebracht te vergeten. Als je geen tijd voor mij kunt vrijmaken, zeg dan niet tegen me dat je me mist, want dat is dan gewoon niet waar.

“Ik weet niet waarom, maar vandaag besefte ik dat ik je miste, ik miste jouw aanwezigheid naast die van mij, iemand zei ooit dat vergeetachtigheid vol herinnering zit.”

-Mario Benedetti-

Ik mis jou wel

Jij bent een deel van mijn leven geweest, en ook al sta je niet meer aan m’n zijde, en ook al is onze relatie niet meer hetzelfde, mis ik je, en herinner ik me die dagen die we samen doorbrachten en die we nooit meer zullen meemaken, maar misschien zullen er andere dagen zijn, andere momenten die we samen kunnen vormen.

Vrouw Die Een Traan Laat, Wat Een Menselijke Reactie Is Wanneer We Iemand Missen

Ik mis de manier waarop je keek als je wist wat ik dacht, als ik boos was en jij al wist waarom. Ik mis het om welterusten tegen je te zeggen, zelfs al was je duizenden kilometers van me verwijderd en was het bij jou nog dag.

Ik zou je graag nog eens zien, want ook al is het zo lang geleden, ik heb altijd aan je gedacht, en ik wil je nog eens in je ogen aankijken en weten dat je altijd dichtbij was, dat je aan mij gedacht hebt, dat je je hebt afgevraagd hoe het met me gaat.

Verlangen leren overwinnen

Iemand missen is een heel menselijk gevoel dat zich in allerlei situaties kan voordoen. Misschien missen we een vriend die in een ander land is gaan wonen, omdat we weten dat we veel dingen nu niet meer met elkaar kunnen delen, ook al zijn we blij voor hem dat hij zijn hart volgt. De relatie mag dan veranderen, maar als het contact onderhouden wordt, zal de vriendschap voortduren.

Wanneer we een relatiebreuk meemaken, is het heel normaal dat we van de wrok die we in eerste instantie tegenover de ander voelen, overgaan in het romantiseren van de relatie die we hadden en de persoon met wie we deze relatie hadden. We moeten deze nostalgie echter overwinnen en ons realiseren dat als die ander niet meer in ons leven wil zijn, wij dat dienen te respecteren.

“De ergste manier waarop je iemand kunt missen is om naast diegene te zitten en te weten dat je hem nooit kunt krijgen.”

-Gabriel Garcia Marquez-

Mannen En Vrouwen Zijn Soms Als Twee Verschillende Planeten

Natuurlijk kan ons gemis ook mensen betreffen die overleden zijn, of zelfs onze jeugd of plekken waar we ooit tijd doorbrachten, en die we nu niet meer kunnen zien omdat ze er misschien niet meer zijn, maar die altijd aanwezig blijven in onze herinnering. Dit zijn prachtige herinneringen die we koesteren en die onze gedachten vullen met nostalgie.

Maar deze nostalgie kan niet altijd in ons leven aanwezig zijn, we moeten tenslotte blijven genieten van al die kleine dingen in het hier en nu. Het verlangen wordt overwonnen door je tijd op te vullen, door te genieten van die mensen die van je houden en de dingen die jou gelukkig maken. Denk aan al het goede dat je in je leven hebt, aan alles waar je dankbaar voor bent en aan al die mensen die aan je zijde staan, en die jou wel echt missen.

Schrijf alle goede dingen die je overkomen, alles dat jou gelukkig heeft gemaakt, op een blaadje en lees dit wanneer je je moedeloos voelt. Laat je niet verteren door verdriet, treed naar buiten en geniet van je leven – je hebt er maar één! Vergeet de mensen die jou vergeten zijn, en geef ze geen plekje in je leven dat ze niet verdienen. Een vriend of een partner die jou werkelijk mist zal naar jou op zoek gaan.

Zeg me waar en wanneer we mekaar kunnen zien

Vrouw Zit Op Een Gebroken Hart En Moet Nu Iemand Missen

Het maakt niet uit of het maar voor even is of voor meerdere dagen, zeg me waar en wanneer we mekaar kunnen zien en ik zal komen en tijd met je doorbrengen. Als je me benadert, als je me schrijft, als je dingen over mij wilt weten, net zoals ik doe bij jou, dan zal ik weten dat je me werkelijk mist, dat tijd er niet toe doet, dat we het verloop ervan hebben overwonnen met onze liefde en onze affectie. Zeg me waar en wanneer we mekaar kunnen ontmoeten. Geef me een plek en een tijd en ik zal er zijn, ik zal je in de ogen kijken en weten dat je er altijd al was.

“Wanneer je de lade van je herinneringen ondersteboven haalt, zullen de herinneringen jou uiteindelijk ondersteboven halen.”

Andrés Castuera-Micher This might interest you...

Degenen die jou vandaag verlaten, zullen je morgen missen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Degenen die jou vandaag verlaten, zullen je morgen missen

Soms verlaten mensen ons zonder uitleg en blijven wij achter, diepbedroefd over de wrede en onverwachte afwezigheid die ons leven overhoop haalt.