7 micro-uitdrukkingen die je verraden

7 micro-uitdrukkingen die je verraden

Laatste update: 14 september, 2016

Micro-uitdrukkingen zijn zeer snelle, onvrijwillige gezichtsuitdrukkingen die een emotie die we voelen uiten. Ze stellen ons in staat om te weten wat de mensen met wie we in contact komen voelen, omdat deze uitdrukkingen aangeboren en universeel zijn. Leren om ze te identificeren zal je persoonlijke relaties makkelijker maken, je helpen de emoties en behoeften van je partner, je vrienden, familie etc. te identificeren.

Daarnaast kunnen we, door het manipuleren van onze lichaamstaal, onszelf stimuleren in de richting van de bijbehorende emotie. Met andere woorden hebben we de ongelooflijke kracht om emoties op te wekken door onze uitdrukkingen.

Hoeveel gezichtsuitdrukkingen zijn er?

Tot nu toe zijn er meer dan 10.000 verschillende gezichtsuitdrukkingen gecatalogiseerd, hoewel er slechts zeven elementaire micro-uitdrukkingen zijn geïdentificeerd. Dit zijn de subtiele, universele gebaren die ons in staat stellen om emoties te lezen in het gelaat van een persoon naar wie we kijken en ze vormen de basis voor de rest van onze gezichtsuitdrukkingen.

Woede

De micro-uitdrukking woede is voornamelijk geconcentreerd in het bovenste deel van het gezicht, waar we onze wenkbrauwen naar beneden en in een frons trekken. Vaak spannen we onze mond en trekken er een scherpe lijn mee, halen onze lippen een beetje van elkaar en klemmen onze tanden op elkaar.

Een typisch gebaar van woede is de kin op een uitdagende manier naar voren bewegen.

Angst

Deze micro-uitdrukking wordt gekenmerkt door gespannen wenkbrauwen en de ogen wijd open, waardoor we alles kunnen waarnemen in ons gezichtsveld, omdat we ergens gevaar voelen.

In het onderste deel van het gezicht zijn de kaken los; ook instinctief gedrag dat ons in staat stelt om te schreeuwen en zuurstof in te ademen.

Blijdschap

Blijdschap kan je herkennen aan licht samengeknepen ogen en rimpels in de buitenste uiteinden van het gezicht en de onderste oogleden. Trucje: wanneer een persoon doet alsof hij of zij gelukkig is, zijn deze rimpels niet gevormd. In blijdschap zullen we ook onze karakteristieke glimlach laten zien, die zich meer en meer opent naarmate we ons gelukkiger voelen, totdat we uiteindelijk onze tanden laten zien.

Minachting

Bij deze uitdrukking kan het bovenste gedeelte van het gezicht verschillende vormen aannemen. Om deze uitdrukking te identificeren, moeten we naar het onderste deel van het gezicht kijken; dit is waar we een zeer specifieke expressie zien, die bestaat uit het verhogen van een mondhoek, terwijl de andere een half glimlachje toont.

Dankzij een studie over deze micro-uitdrukking, uitgevoerd door John Gottman, is het mogelijk om te weten of een huwelijk zal eindigen in een echtscheiding, als we zien dat de gebaren van minachting veel voorkomen bij de twee partners.

Verbazing

Dit wordt gekenmerkt door verhoogde wenkbrauwen en wijd open ogen. In het onderste gedeelte van het gezicht zijn de kaken los en de mond open.

Verdriet

Dit is een van de meest ingewikkelde micro-uitdrukkingen om voor te wenden. Het wordt gekenmerkt door verlaagde wenkbrauwen die subtiel samenkomen in het centrum. De mond is vaak naar beneden gebogen.

Afschuw

Deze micro-uitdrukking is een van de gemakkelijkste om te identificeren, aangezien de volledige uitdrukking wordt geconcentreerd rond de mond en neus. De neus rimpelt en de bovenlip wordt verhoogd, zodat vaak de boventanden zichtbaar worden. We tonen dit ook in persoonlijke relaties, als we een gevoel van afkeuring hebben of wanneer we van iemand walgen.

Ik deel een video met je als een samenvatting, zodat je je kunt kunt wenden tot deze uiterst waardevolle en belangrijke training over het genieten van bevredigende intra- en interpersoonlijke relaties. Belangrijker nog, voor innerlijke groei, zowel voor jou als voor de mensen om je heen.

Denk je dat je in staat om elk van de 7 micro-uitdrukkingen te herkennen? Probeer het uit, met dierbaren die je vertrouwt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.